Отала – свещено място, руната на наследството като амулет.

Ползва се за сплотяване или създаване на семейство. Помага за създаване на собствено семейство, ако човек желае такова, но среща затруднения да стигне до брак.

Също облекчава взаимоотношенията между по-остри характери или ако единият просто е сприхав и избухлив. Носете я особено когато нещата са излезли от контрол и има опасност от разпад на семейството чрез раздяла, развод.

Руната се справя добре, когато съпругът/съпругата се е забъркал в изневяра, дори е напът да направи ново семейство или вече предприема такива действия. Понякога човек бива въвлечен и оплетен в мрежите на хитри изкусители/изкусителки и се поддава на провокациите им. Забравя за собственото си семейство, което е създал с много любов. Руната ще помогне при такива обстоятелства човек още веднъж да преразгледа решението си. Но ако от старото семейство всичко отдавна е угаснало, няма да помогне. Навярно ще остане при новия си избор, намерил отново щастие, където е обичан и ценен. Често не си даваме сметка за онова, което имаме, сякаш човекът до нас ни е гарантиран и го приемаме като парче собственост, забравяме да поддържаме пламъчето на семейното огнище…

Добре хармонизира енергиите на членовете в семействата, особено там, където под един покрив живеят няколко поколения. Сдобрява скарани членове на семействата.

Вярва се, че талантът от бабата или дядото може да се унаследи от внуците. Тази руна улеснява това прехвърляне.

Също се ползва, ако се водят битки, съдебни дела за наследствени имоти, премахва пречките, отклонява споровете при разглеждане на иска.

Помага при продаване на имот, търсене, купуване на нов дом, при ремонтни дейности.

от книгата „ Мъдростта на руните“, автор Вилма Младенова, изд. Асенивци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *