Аспектите на Слънцето и Луната с Нептун

снимка- интернет

Луна с Нептун

При съвпад, тригон – Голяма интуиция, съпричастност,  усещат нуждите на другите и без да се замислят, помагат. Може да са малко отнесени, блуждаещи и различни от  другите. Идеализират или безпричинно се паникьосват,  предварително се потапят и изживяват въображаеми  сценарии до изтощение. Усещане за нещо важно, но за  което колкото и да мислят, не могат да се сетят. Чувстват  толкова много, а нищо не успяват да облекат в думи. За  сцена, като актьори са добри. Могат да се превъплътят в  различни образи, и то завладяващо. Склонността им да са  прекалено тревожни, ги прави нестабилни. Имат навика  да се самосъжаляват и изживяват като жертви.  Автоматично прихващат чужди настроения, послания, не  могат да бъдат излъгани, защото всичко улавят и знаят.  Силно развита интуиция.

При квадратура, опозиция /съвпад, но зависи и от другите планети/ – Объркано, хаотично  поведение, повишена тревожност, хладен и дистанциран  човек. Не различава благоприятните възможности от  илюзорните. Лесно се влияе от всичко. Опасност да се  злоупотреби с тяхната неустойчивост, податливи на  измами от лоши хора. Понякога абсолютно съзнателно  им харесва да показват, че са слаби и безпомощни, за да  бъдат обгрижвани. Могат и да имитират, ако е  необходимо и чувства.

Слънце с Нептун

При благоприятни аспекти, тригон, /съвпад/ – С усмивка  дават и това им е предостатъчно. Не търсят облаги, не са  им необходими, дори не очакват благодарности. От тях  струи вътрешна красота, деликатност, нежност.  Миролюбиви, артистични и талантливи. Все са водени от  благородни каузи, да помагат, спасяват хора и животни.  Състрадателни и емоционални.

При неблагоприятни аспекти, квадратура, опозиция, /съвпад, но эависи и от други фактори/ – Лесно се губят, сливат се с другите и размиват  границата на егото си с общото поле. Обезсърчават се,  лутат се, търсейки своята идентичност и смисъла на  живот, попиват чуждата енергия и още повече губят така  търсената митична същност. Причудливи, променливи  желания, идеализират, а после плачат. Непрекъснато се  съмняват в качествата си и се разстройват при  незначителни неуспехи. Когато се нуждаят от помощ,  хукват те да спасяват света, а когато са добре, често от  скука, играят ролята на жертва. Чувстват се виновни, ако  човекът до тях се провали, отдават неговия провал на  себе си, на „лошия си късмет„. Опасност от обезличаване  и приемане на чужда концепция за своя. Залитане в  крайности, докато се търсят, се загубват. Подозрителни,  мнителни  към другите. Усещане, че някой ги лъже,  непрекъснато дебнат, а всъщност те са по- лъжовни.  Осъзнато или не, извъртат и си напасват нещата според  настроението си или според предварително изградените  си очаквания. Могат да бъдат ненадминати манипулатори  и ловки имитатори. Да будят съжаление или възхищение,  днес да са „Пешо, а утре Гошо“.

Вилма Младенова, от книгата „ Чашата на познанието, част 2 “, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *