Аспектите на Слънцето и Луната със Сатурн

снимка- интернет

Слънце със Сатурн

 При положителен аспект, тригон  – Сериозни хора,   отдадени на принципите си, но обрани откъм жизненост и  спонтанност. Като че ли всичко е само правила,  задължения, отговорност, цялата им сухота  дистанциращо въздейства на околните. Противопоставят  се, устояват и накрая успяват.

При отрицателни аспекти, съвпад, квадратура, опозиция  – Забраните идват от аспекта. На човек му писва от  постоянната борба, но не се отказва, продължава, какво  да се прави, така му било писано. Самокритични,  понякога с неоснователно занижено самочувствие.  Стеснителни, нерешителни, но съвестни и обективни.  Ограниченото и подчинено положение в детството, натискът, завистта, лишенията, постепенно избледняват и  година след година идва облекчено и стабилно  ежедневие. Рязко се сменя тежкият период, пълен с  трудности и борба за оцеляване, с открояваща се  стабилност, сигурност с времена на лежерност и  отдъхване. Може да се каже, че в живота си постигат  желания мир и се радват на малките неща, които другите  не забелязват. Обикновено не са имали нужната  подкрепа, сами са си били помощници. Продължителната  липса на близост и вдъхване на кураж, преглътнатите  разочарования само са ги калили. И в един момент  преодоляват обстоятелствата, успяват  много повече от  другите. Започват сами да контролират съдбата си и  постоянно да надграждат. Стигат далеч и се наслаждават  на всичко. Започнали от нулата, а след дългия, извървян  път са величествено седнали на трон, сякаш единодушно  избрани от съдбата за тяхната упоритост, последователност, опитност.

Луна със  Сатурн

При положителен аспект,тригон – Висока отговорност към другите.  Последователност в действията, може по всяко време и  за всичко на такъв човек да се разчита, сериозно гледат  на задълженията си. Практични, придържат се само към  познати модели, не рискуват, не експериментират, не  прибързват с нищо.

При съвпад, квадратура, опозиция – Прекалена скованост  в общуването. Затворен характер,  сдържан, притеснителен, плах или подозрителен. Вероятно са им   налагани строги правила и забрани за изразяване на  емоциите чрез ясни заплахи. Заклещени от миналото,  носят пластове от огорчения и несподелени чувства.  Оставят се да бъдат контролирани, мълчаливо мачкани.  Вечно критикуват и недоволстват или така възприемат  себе си – като „Човек без късмет, потиснат, мрачен, но  нищо не предприема„. Недоверието може да се окаже  сериозна бариера в отношенията и да повлияе  отрицателно в личния живот. Неумението за споделяне с  близките още повече влошава живота им. От страх биха  предпочели самотно съществуване и нежелание за  близост, отколкото да опитат.

Липса на аспект е добре донякъде, стига Юпитер да е  добре поставен в картата, защото той обича във всичко  да прекалява, а Сатурн го охлажда и градивно  приземява.  

от книгата „ Чашата на познанието, част 2 “, Вилма Младенова, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *