Всяка болест е провокирана от конкретна мисъл! / част:6 – Стомах, храносмилателна система и вътрешни органи /

снимка – интернет

Стомах – Както човек преработва знанието, мислите,  впечатленията, така и стомахът му смила храната. Ако  все се връщаш към миналото, страхуваш се от бъдещето  и не осъзнаваш възможностите на сега, се разболява  стомахът. Не се справяш със забележките.

Киселини – Оспорване, яд, бягство от проблемите.  Желание бързо да приключат пререканията.

Лош дъх – Лоши, скрити мисли. Не понасяш някого,  желаеш да го отблъснеш, но се стараеш да маскираш  нещата с лицемерие. Кроиш план да отмъстиш,  разпространяваш клюки.

Хранопровод – Нетърпелив си, искаш всичко бързо да се  случва, но не се справяш с планирането на задачите.  Лесно се изнервяш и отказваш.

Гастрит – Нервност, несигурност, липса на подкрепа.  Нетърпение да се представиш по най–добрия начин.  Предчувствие за провал, обречен си. Изострена  чувствителност. Интуитивно  улавяш и се  разстройваш от  негативното  мнение за теб.

Язва – Подли мисли, некоректни постъпки. Ощетен и  ядосан си.

Тънки черва – Изискват  прецизност, отделено  внимание за дребните детайли, а претупваш ли ги,  дразнят ли те, се възпаляват. Също когато издребняваш,  имаш неоснователни претенции, хващаш се като удавник  за сламка, намираш си повод и се заяждаш за  незначителни неща.  

                                                                                                                      Дебело черво  – Не можеш да се реализираш, нямаш  смелост да опиташ, отдръпваш се. Стоиш на едно място, не можеш да се отпуснеш и успокоиш, за да продължиш. Затъваш в мизерията на миналото. Завиждаш на чуждия  успех и се ненавиждаш  за това, че ти липсва и на теб  кураж, но с алчни очи гледаш чуждата победа.

Къркорене, подут стомах, газове  – Огромно напрежение, неспособност да асимилираш ставащото около теб.  Неувереност и несъгласие със ставащите промени.  Вътрешна съпротива и враждебност.

Разстройство – Искаш веднага да се освободиш и  избягаш от проблемите. Не знаеш как да постъпиш, за да се справиш. Внезапен страх.

Запек – Стиснатост, скъперник, постоянно пести и трупа. Отказ да се разделиш с всичко ненужно, да се освободиш  от старите си мисли. Нездравословно привързване към  миналото, заседнал си там.

Херния – Липса на подкрепа, трудна раздяла.

Апендицит – Пълен блокаж, задънена улица, купчина  нерешени задачи без изход.

Повръщане – Потискането на страха  експлодира.  Желание на секундата да се отървеш от неприятната  ситуация. Отвращение. Недоверие към другите, които те  водят, а ти искаш да управляваш и контролираш поне  себе си. Страх от  предстоящото, новото, изхвърляш  всичко, за по-сигурно. 

Голям апетит – Сам си и гладен за любов. Искаш грижа,  внимание, закрила, не я намираш и се отдаваш на  хапване. Така компенсираш липсата на обич и защита.  Натрупана злоба към проблеми, множество претенции и гняв. Нахалство, безочие, но маскирани с вежливи, фалшиви  думи. Зле прикрита злоба, при най-дребния проблем избухва.

Липса на апетит – Отхвърляш се, престанал си да се  обичаш и грижиш за себе си.

Анорексия – Дълбоки проблеми с майката, скъсани  връзки с нея. Страх, че няма да се справиш, най- вероятно с нейните нереалистични очаквания.  Неудовлетвореност, не се харесваш, неоснователни  претенции към тялото си. Отхвърляне на естествените,  физическите нужди в идеализирането и преследването  на духовно извисяване.

Булимия – Вик на отчаяние, скрита омраза към себе си.

Задстомашна жлеза, панкреас – Нарушен закон за  даване и получаване. Отговорна е за отключването на  диабет при страх, стрес, отхвърляне. Животът е станал  блудкав, безвкусен и безсмислен от липсата  на любов. Нагърбваш се с цялата тежест, защото според теб само ти  вършиш добре нещата и не позволяваш на друг да опита, а ти се превиваш от работа. Ехидност, критичност,  злоупотреба с власт. 

Далак – Недоверие, притеснения в работна и семейна  среда. Мъка по родители, тежки мисли. Вманиачаване по  някаква кауза.

Черен дроб – Черни мисли, злоба, гняв, злоупотреба,  прекаляване. Гузна съвест и много мъка. Жестокост и  отмъстителност, следвани от самосъжаление и  престорена молба за извинение. Маскирани примитивни  желания. 

Жълтеница – Омраза към различните /богати, бедни,  инвалиди, психиатрично болни, сексуално  разкрепостени/, ожесточено недоволство от държавните  институции, неоснователни расови предразсъдъци. 

Жлъчка – Високомерен, раздразнителен, заядлив човек.  Пълен с ненавист, завист, злоба.

Вилма Младенова, от книгата „ Чашата на познанието, част 2 “, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *