Всяка болест е провокирана от конкретна мисъл! / част:5 – гърди, бели дробове/

снимка-интернет

Здраве – гърди, бели дробове.

Гърди – Постоянното преодоляване на трудностите под  тежестта на лавина от задължения. Отговорността към  другите, за да бъдат те добре защитени, нахранени,  подсигурени, вече те смазва. Вършиш всичко това с гняв. Сърдиш се, че за теб не остава никакво време за  елементарни удоволствия и кратка почивка. А те не се  замислят, дори не го оценяват и пропускат да благодарят.  Все едно, че си някаква даденост и единствено  твоя  е отговорността за техните потребности, лично щастие и  удобство.

 Също са свързани  с изхранването, което  родителят подсигурява, но среща затруднения или желае  да стане родител, но не му се получава. Може да се  престарава и задушава с обгрижването. Вкарва гняв и  гърдите са напрегнати, разболяват се.

Представляват и  защитата – воините са с ризници.

Бели дробове – За мен са символ за свобода и любов.  Разболяват се от липса на топлина, от отсъствието на  обич, от затвора на самотата. Тежки спомени,  несподелени чувства, стаени, неизплакани сълзи.  Угаснала е искрата за живот, депресията е надделяла.

Астма – Принуда, заставен си да бъдеш на места  и  правиш неща, с които не си съгласен, пристъпът е  вътрешната  съпротива. Паника, безсилие, страх, липса  на любов. 

Кашлица – Опит да изкашляш наведнъж страховете  и  отблокираш пътя в живота си. 

Вилма Младенова, от книгата„ Чашата на познанието, част 2 “, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *