Всяка болест е провокирана от конкретна мисъл! / част:4- сърце /

снимка- интернет

Здраве – сърце                                                                            

 Сърцето страда, когато душата е наранена, а егото не  може да прости. Така то се разкъсва от противоречиви  чувства на обич, вина, нежелание да прости и нужда да  продължи. Неуспешни опити да се сомозалъжеш, че и  сам ти е добре. Имитираш радост, но знаеш, че в  компанията на любимия човек или работа щастието би  било наистина пълно.

Сърцето е двигателят на тялото, а то  се храни само с любов, когато гладува, изнемощява и се  разболява. Лекува се само с любов и светли мисли.  Здраво е, когато е пълно с обич и дава на другите.

 Разболява се също от безчувственото отношение „няма  сърце„, „ледено сърце„. Когато си съпричастен и те  докосва чуждата болка, и с готовност откликваш „имаш  голямо сърце„ , а това означава, че си „Човек„ и сърцето  ти е добре.

Инфаркт – Центърът е изместен, задръстване с  неприятни емоции и усещане за поражение. Сам си, не  ти е останала капчица надежда за възможна близост. Купища неразрешени делови задачи и пълно отсъствие  на споделени чувства. Енергията се хвърля в името на  кариерата, а се омаловажава и пренебрегва общуването  с близките. /Инсулт – загубил си контрола, не водиш  парада, гневен си./

Кръв – Символ на движението на емоциите и мислите.  Когато липсват положителни чувства, качеството на  кръвта се влошава.

 Кръвообращение – Нарушен баланс между чувства и  потребности. 

Кръвоизлив – Внезапен гняв, като клапа се отприщва  дълго потисканото напрежение/ в зависимост къде е  кръвотечението, се разбира и какво е обуздавано с яд/.

Левкемия –  Продължителен емоционален глад. Изтощението те е пресушило, та чак си престанал да  мечтаеш.

Анемия – Мисля, че апатията води да анемията, може и  да е обратното, но за мен са свързани, както монетата – с  двете си страни. Безразличие, вследствие на стрес, страх  да опиташ отново. Когато дълго време просто нищо не ти  се случва, в живота не влизат нови хора, а със старите си  приключил или отношенията са изчерпани. Буксуваш  като закъсала в преспите тежко товарна машина,  оставяш се на поредното сивкаво ежедневие, ей така да  те похлупи.

Тромб – Заседнал си в нищото. Отдал си се само на  проблемите, забравил си да се радваш на дребните  неща.

Лимфи – Складирал си доста неприятни емоции. Освободи съзнанието си. Отпусни се, дай си възможност  да се изпълниш с положителни мисли и добри очаквания.

Високо кръвно налягане – Гняв, че не става точно както ти искаш. Яд, че не водиш парада и дори не те слушат. Прекалена амбиция.

Ниско кръвно налягане – Апатия, отказ да се включиш активно  в живота, предаваш се и се оставаш на течението. Липса на любов.

Вилма Младенова от книгата „ Чашата на познанието, част 2“, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *