Всяка болест е провокирана от конкретна мисъл! / част:3- ръце /

снимка- интернет

Ръце –  Преумората, стресът, промяната на времето и  настроението ви се отразява на ръцете, от раменете, та  чак  до ноктите на пръстите. Лявата ръка отговаря за  женската страна и миналото, а дясната – за мъжката  страна и бъдещето.

Проблемите  с пръстите – показват дребнавост.              

   Гъвкави пръсти – Гъвкав човек, възприемчив за нови  идеи, широко скроен.                                                       

    Сковани пръсти – Закостеняло мислене, тесногърдие,  неотсъпчивост.                                                                

         Изкривени пръсти – Алчност, желаеш нещо, което не е  твое. Сръчност, умения или отчаяно вкопчване в  резултати, които не носят полза и радост. 

 Артрит – Нещо ограничава топлината, радостта е  секнала. Усещане за меркантилност около теб, натрупани  товари. Когато с мислите или делата си, нарушаваме  закона, това се отпечатва на пръстите ни /в случая давам  пример с тях, а това се отнася за абсолютно всеки орган  и болест. Дори и лекото неразположение е вид аларма, да  си изправим мислите/. В зависимост от грешката,  реагира пръста, който съответства, със значението си на  проблема. Това дава възможност бързо да разберем и да се коригираме. / За символиката на ноктите , съм качила вече статията./

Нокти

Гризането е сигнал за постоянно вътрешно напрежение,  опит да се прикрият проблемите. Натиск, притискане,  оставят те без избор, усещане за капан. Вършиш онова,  което трябва, а не което искаш. Маскиране на нервните  изблици. Страхуваш да изкрещиш пред  другите, не  знаеш как да започнеш, за да разкриеш чувствата си.  Избираш  тихата, наказателна самоотбрана и  самонаказание за липсващата ти смелост. Децата на строгите, властните родители, често са с изгризани нокти.                                                      

 Меки, чупливи нокти издават плахост. Предпочиташ  да се  свиеш и примириш с обстоятелствата и да си страдаш  тайничко.    

Прекалено твърди, подвити, та чак се забиват в месото, е  видим белег за това, че вече ти е трудно овладяването   на добрите маниери, малко ти остава  да станеш груб.  Устояваш позицията си твърдо. Решен си да се браниш,  ако трябва, нападаш и самонадеяно се налагаш.  Грабливите птици и хищниците също се радват на твърди  нокти.

Длани – Чисти ръце – чиста съвест. 

Проблемите по дланите обръщат внимание на моралните  ценности, някъде се отклоняваме. Също показват как  съхраняваме придобитите блага и наученото познание „Всичко му изтича между пръстите„ – безконтролно  разпилява, „ широкопръст„ – щедър, дашен човек, но не  владее баланса.

 Войнствено настроеният човек  има  болки от китките до дланите „свива заканително юмрук„,  готви се за ръкопашен бой. Така е свикнал да си решава  проблемите елементарният, а други потискат гнева и  юмруците им се сковават в болка. Дланите докосват,  нежно милват  или грубо нанасят плесница, всичко  зависи от личното ни израстване.

Болят, когато молиш за  помощ, а се ядосваш на себе си, че си в това мизерно  положение или завистливо и злобно се отнасяш към  човека, който ти помага, но изкуствено и фалшиво сипеш  благодарности. Пръстите се схващат, като ги прегъваш в  поза, която ползват просяците за милостиня.

Китки – Работата, която вършиш, не те удовлетворява,  сърдиш се, че на теб все се пада тази „чест„. 

Лакти – Болят, когато грубо си проправяш път, без да се  съобразяваш с нищо, липса на толерантност.

 Рамене – Недоволство, че всичко, цялата отговорност  пада върху теб, другите не помагат, а само искат. Така  постепенно се натрупва умора, която неусетно  преминава в гняв. „ Тежест ми падна от раменете„ е  израз за отмяна и помощ, за да може и ти да се отпуснеш  и радваш като другите.

Вилма Младенова, от книгата „ Чашата на познанието, част 2 “, издател Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *