Значение на домовете в хороскопа

снимка:интернет

Значение на домовете:

1-ви дом:

Това си ти. Твоите явни качества, които демонстрираш и открито показваш пред другите. Твоят Аз и Его, тяло, външен вид, темперамент. Твоята първа глътка въздух, стартът ти в живота и ранното детство. Тук действаш сам и отговаряш за индивидуалните си действия, поведения, воля и запаса от жизнена енергия, с която си дошъл, отнасяща се за здравето. Твоята личност.

2-ри дом:

Вродените ти таланти и дарби, парите, които сам изкарваш и начина, по който ги управляваш, съхраняваш, спестяваш или разпиляваш. Твоята ценностна система, отношението ти към материалните неща, желанието ти за притежание на пари, имоти, изкуство, хора, всичко, на което придаваш значение и стойност. Включително отношението ти към собственото ти тяло, а то е най-голямата инвестиция. Удовлетворението, емоцията и чувствата от ежедневните усилия, които полагаш и в замяна придоби-ваш ресурси. Твоите пари и творчество.

3-ти дом:

Това е средата, в която се намираш и пряко те заобикаля. Начинът ти на общуване, комуникиране и чувства към близките. Твоят интелект, умствени възможности, проявени чрез писане, говорене, четене, мислене, общо състояние на паметта. Отношението и желанието ти за образование показва началното до средното училище. Желанието ти да се информираш, общественото ти съзна-ние и нивото на общата ти култура. Взаимоотношенията ти с братя, сестри, съседи, братовчеди. Късите пътища, превозни средства по суша – коли, автобуси, влакове, велосипеди. Средства за масова информация, печат, преса. Твоят ум и интелект.

Луната е в първа четвърт, олицетворява палавата и борбена Диана, която по цял ден кръстосва горите и общува с дивите животни.

4-ти дом:

Показва нашия дом, корени, рода и атмосферата в него каква е била, как си я разбрал, запомнил, попил и често после отново възпроизвел в настоящия си дом. Спомена, който носим за „бащиното огнище“, на щастие или болка, чувството на вътрешна опора и външна защита, закрила или нападение. „Моят дом е моята крепост“. Това е домът, който ти си изградил или ще го направиш. Отношението, което имаш със собственото семейство, предишното и настоящето. Това е твоят личен живот, затваряш вратата и само ти и близките ти знаят какво се случва там. Домът на смелостта или страха, великодушието или агресията; на война или тиранина у теб, разрушителя или защитника на дома и семейната чест, на дълга. Отношението ти към родината, домът на армията и недвижимото имущество. Домът на старостта и рода.

5-ти дом:

Отговаря за творческия ти подход, умението да се радваш, забавляваш, влюбваш, да изпитваш всякакви удоволствия от любов, секс, хоби, спорт, мързелуване, развлечение, почивки, екскурзии, забавни или състезателни игри, хазарт, печалби, късмет и къде най-често прекаля-ваш. Начина, по който обичаш живота и забавленията, и се радваш волно на свободата, откритите пространства, отношението ти към груповите участия и твоята креативност. Къде и как блестиш, къде се открояваш и къде по царски го раздаваш, твоите рискове, шансове, самоизява. Отговаря за твоето първо дете или липсата му. Как запазваш детето у теб. Домът на децата и секса.

6-ти дом:

Сериозен и суров. Домът на трудовите ти навици, отговорност към служебните задължения, колеги, работна среда. Хигиенните ти навици, начина на хранене, хронични, наследствени и сериозни заболявания, на диети, чистите ръце, мания към чистота и здравословен начин на живот. Дом на служене, ограничения, задължения и рутинни дейности. Отношението ти и грижата към домашните ти любимци и тяхното здраве.

Това е домът на твоите родители – по-ярко изразява бащата, дисциплиниращия му метод, а в по-заден план на майката, чрез нейната грижа, но е домът и на двамата родители. Показва твоята сръчност, задълбочени познания, занаяти, работни навици и работна среда, колеги.

Луната е в новолуние – олицетворява невинната и чиста девойка Персефона, любимата дъщеря на Деметра.

7-ми дом:

Партньорският дом. 1-ви дом=Аз, 7-ми дом=Ти.

Показва свободата ти да избираш партньори в бизнеса и брака и начина, по който си сътрудничиш с тях и отношението, което имаш. Домът на брака, деловите срещи и ангажименти.

Твоят огледален образ – партньорът ти – той отразява образа и емоцията ти, отношението, което имаш към себе си, партньорът само го възпроизвежда. „Другите се отнасят към нас така, както ние им позволим“

.Аз съм поръчителят – ти си извършителя.Аз съм фантазията – ти оръдието.Аз желая, мечтая, но не мога да си го позволя – ти го направи, осъществи.Реализирай моя вътрешен копнеж.

Показва пътувания по въздух. Домът на първия брак.

8-ми дом:

Домът на тайните, трансформациите и феникса. Домът на покровителя, на секса, на чуждите пари, на спонсора, на завещанията, на наследствата, на тайните престъпни организации, детектив, тайни служби, на укритите данъци, на едрия бизнес, на енергийните вмешателства, магии, отрови, опиати, дарения, завещания, на тайната любов, полови болести, физически насилия и изнасилвания, операции, трансплантации, донорство, раждане, прераждане.

Клетките на човек за седем години се подновяват и в осмата влиза обновен. Има отношение към конете и пътуванията по вода.

9-ти дом:

Домът на дългия път, висшето образование, философското мислене, религиозните доктрини, църквата и духовното служене, на себеопознаване, духовна справедливост и възмездие. Също на чужбина, на провинцията, домът на бабата и дядото, роднините на партньора.

Дарба за лечение или неизлечима рана, белези, домът на края на не-щата и физическата смърт.

Тук Луната поема по пътя към подземното царство на Плутон, за да застане Персефона като негова съпруга. Луната е в последна четвърт.

10-ти дом:

Амбициите, името в обществото, имиджа, който имаме или неговото сриване. Репутацията, която по-казваме, афишираме, влиянието, което демонстрираме, кариерата – как стигаме до нея – по метода на Мага или чрез Дявола.

11-ти дом:

Приятелските отношения, груповото и обществено отношение, сцената, изявите, приноса и удоволствието от хуманни кампании. Забавление, безгрижие с приятели. Домът на идеите, експериментите, порива и свободата да експериментираме, надеждата, вярата в чудесата.

Осиновените деца, заварени, доведени.

12-ти дом:

Дом на предишното прераждане и първите 9 месеца в майчината утроба, точно преди да влезем самостоятелно, отделени от майката, в 1-ви дом на собствения ни път. Интуитивната връзка с майката и света преди и сега. Царството на подсъзнанието, на сънищата, илюзиите, психичната дарба и видения, на затвора, психиатрии, болници и изолации, саможертва. Скрити и опасни врагове, душевни болести и психологически край.

Кармични връзки, отплата и дългове. Също на милосърдието, тайнството, на състрадание, човечност, подкрепа от ангелския свят и общуване с него. Луната е в пълнолуние, владетелката на морската шир и подсъзнанието.

Домове

Зодиакалният кръг се състои от 12 дома. 1-ви дом е в Овен, 2-ри дом в Телец, 3-ти дом в Близнаци, 4-ти дом в Рак, 5-ти дом в Лъв, 6-ти дом в Дева, 7-ми дом във Везни, 8-ми дом в Скорпион, 9-ти дом в Стрелец, 10-ти дом в Козирог, 11-ти дом във Водолей, 12-ти дом в Риби.

Планетите са 9+2 светила – Слънцето и Луната. Първата планета е Меркурий,, а по-следната – Плутон . Зодиите са 12, от Овен до Риби . Всяка зодия има планетен управител – господар. Всяка цифра също има планетен управител – господар. В хороскопа зодиите отговарят за определен брой – 12. Толкова са ѝ домовете. Всичко е подредено в определен ред, нищо не е хаотично.

В картата нанасяме планетата, чийто цифров управител, е Меркурий – управлява числото 1 – съответно го нанасяме в първи дом, в дома на Овен = Овен (зодия) – Меркурий (планета).

Тъй като планетите са девет, а зодиите дванадесет и зодиакалната карта е кръг, домовете след 9-ти отново се повтарят. 10-ти и 1-ви дом са с един и същ управител, също и 11-ти и 2-ри и 12-ти и 3-ти.

Вилма Младенова, от книгата „ Чашата на познанието, част 1“, издателство Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *