Обичаи и предсказания по името на човек

Поверието гласи, че когато детето се роди на църковен празник, то си идва с името. Съответно трябва да се кръсти на името на светицата или светеца, като така ще бъде под негова защита.

***

Родителите вярват, че ако кръстят детето на определен човек, който те харесват, то ще наследи неговия характер, успех и късмет.

***

Добре е името да бъде с повече букви, защото енергията на всяка буква ще внася повече обогатяващи характеристики и потенциални възможности в живота на човека.

***

Новороденото не се кръщава на починал роднина.

***

На големия църковен празник Цветница празнуват много хора с имена на цветя, които са техните растителни закрилници тотеми. Всеки човек, който е кръстен на цвете, е хубаво вкъщи да си гледа съответното растение. То ще дава сила на собственика си, ще му носи късмет. Също ще го предупреждава за надвиснала опасност, предстояща болест, като започне да изглежда видимо недобре, да съхне, боледува.

Ако избуява, бързо расте, обилно цъфти, това е сигурен знак, че в живота на човека идва ползотворен период, прекрасни събития, радост и щастие.

 Силно препоръчвам всеки човек да си засади дърво или храст. Ако има собствен двор в него, може също в близост до дома или до си изберете любимо местенце, където да го засадите.

Първата буква от малкото име да съответства с името на дръвчето.

Например: Борис – бор, Елка – ела, Катя – кедър.

 Най-добре е, когато дръвчето или храстът са плодни. Пример: Катя – круша, Чавдар – череша, Яна – ябълка, Ваня – вишна, Малина- малина, Калин – калина.

В годините, когато дава голям цъфтеж, това вещае добър период за човека. Изобилната реколта предсказва големи постижения пред него.

А когато търпи някакви поражения като слана, градушка, нападнато е от паразити, не е задържало плода си, то напомня на собственика си да бъде внимателен и да вземе предварителни мерки за своето здраве и благополучие.

Ако растението, дръвчето, храстчето загине, това означава силно неприятен период, в който собственикът ще на-влезе. Може да му предстои раздяла с любим, напускане на работа, цикъл от проблеми и тревоги.

***

Когато хълцаш, означава, че някой говори за теб.

За да разбереш кой е, се намисля трицифрено число. След това се събират трите цифри и полученото число отговаря на числото от азбуката на първата буква на този, който говори за теб.

Например: числото 515, 5+1+5 = 11, единадесетата буква е К.

от книгата – Вълшебната сила на името, автор- Вилма Младенова, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *