Пречистващата сила на морската сол: част 1

* Изчистване на тялото със морска сол

Една шепа морска сол се „кодира – нарича“. Със свои думи на глас се казва на солта да извлече от вас / тялото, аурата – негативните нагласи/ .От главата, през цялото тяло и чак до краката, през стъпалата, да премине натрупаната тежка енергия и солта да я поеме. Да ви освободи от складираните обиди, несподелената тъга, потиснатите емоции, дълбоките страхове. След това изсипвате морската сол в предварително приготвен леген с топла вода. Потапяте си краката във водата до глезените за около 10 – ина минути. Отпуснете се и почувствайте как солта, като вакуум изтегля цялата затлачена енергия от вас. Реално се усеща в средата на ходилата, сякаш фуния от циркулираща енергия, леки подръпвания по стъпалата и пръстите, боцкания, изтръпване. Представете си, че сивата, накъсана, вяла и натежала от мръсотия аура, постепенно се освежава. Всичко тъмно пада от нея в легена и солта го поема в себе си. Почувствайте прилива от освободената и обновена енергия. Аурата е жизнена, светла, наситена със свежа енергия, плътна и отново като щит предпазва тялото.Само когато е чиста, може да устоява на външни атаки, вмешателства и да ни дава нужната доза тонус и сили. Благодарете.

Важно е да не се надвишават 10 –те минути, защото всичко, което солта е акумулирала от вас, е във водата. Ако продължите да си киснете краката по –дълго от необходимото време, настъпва кръгов процес. Всичко, което е събрано в легена, отново се завърта, но от краката към главата. Енергията е в постоянно движение и си следва своя ритъм.

*При кошмари, чести, неприятни, страшни сънища, се слага шепа морска сол под възглавницата. Солта се поставя в торбичка, за да не се разпилее по леглото. Разбира се, преди това се кодира, преспива се върху нея и на сутринта се изхвърля в течаща вода /река, канал, мивка/.

*При страх, стрес, тревожност, паникатаки, нервно напрежение, се изсипва морска сол в купичка или салфетка. Кодира се – на глас казвате причината за неразположението си и заявявате, че искате незабавно да се освободите от него. Обръщате се към солта, да попие, да отнеме проблема, чувството на вашата тревожност. После изсипвате купчинката сол в дясната се шепа. Отново се концентрирате, натъпкайте тежките си мисли в солта и като сте готови, рязко хвърлете морската сол през лявото си рамо. Символично късате с товара, който току -що сте прехвърлили в солта и вече той не е част от вашите мисли.

Още полезни ритуали може да намерите в книгата – Посланието на Лилит, автор Вилма Младенова, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *