Изчистване на дома, офиса, помещения с морска сол: част 2

Мислите, чувствата, емоциите, които носим, неусетно излъчваме и постепенно насищаме атмосферата около нас с тях. Когато сме в добър период на позитивни събития, щастливи дни, се усеща и в климата на помещението. Има лекота и спокойствие. На гостите им е уютно и ведро. Ако става въпрос за жилище, ни е приятно у дома. Наспиваме се добре и сутрин сме отпочинали, заредени и свежи. Не винаги се радваме на безметежно щастие. Попадайки в цикъл на неприятности, скандали, болести, то автоматично натоварваме и стаята, където преживяваме драмата си. Енергията на помещението става тежка, некомфортна. Във въздуха има застояла болка и дори неприятна миризма. Не ни се прибира в къщи, а когато го направим, се усещаме потиснати, сякаш притиснати от стените и затиснати от тавана. Липса на желание да пооправим, поизчистим или поне да проветрим. Не може да спим, често се будим, а сутрин сме още по- уморени от вечерта. Това означава, че е време да изчистим негативната енергия от дома.

 В голяма купа, върху вестник или каквото ви е удобно, изсипете един пакет/за голяма площ, а за малка – половин пакет/ морска сол. Кодирайте – със свои думи кажете на солта да поеме в себе си негативната енергия и да освободи атмосферата от затлачената мръсотия. Поставете солта на малки купчинки на пода във всички помещения. Повече слагайте на местата, където най – често стоите, по ъглите също. Там се концентрира повече енергията, застоява и разболява, тъй като няма движение. Най – до-бре е вечерта да се сложи морската сол и на сутринта да се събере и изнесе от дома. Може и за по-кратко време да се почисти, но да има минимум 3 часа престой.

Отново, както при изчистването на тялото, солта не може да стои до безкрай. Ако не се събере и остане с дни, онова което е събрала, отново ще се завърти от нея в стаята.Профилактика на помещение с морската сол, е добре да се прави периодично.

Препоръчително, направо задължително е първо да се изчисти жилище /помещение, офис, магазин/, в което се нанасяте под наем. Така ще бъде премахната енергията от стари спомени, настроения, емоции, които не са ваши. Но ако останат, могат несъзнателно да подават объркващи мисли и да пречат на спокойствието ви, а дори да застрашат здравето.

Още полезни ритуали може да намерите в книгата – Посланието на Лилит, автор Вилма Младенова, изд. Асеневци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *