Плутон ще бъде ретрограден за периода 25.04.20 г. до 04.10.20 г.

Ретрограден Плутон 2020

Детайли

Написана от Super User

Категория: Ретрогтрадни

Плутон ще бъде ретрограден за периода 25.04.20 г.(на 25 гр. Козирог) до 04.10.20 г. (на 23 гр. Козирог).
Ретрограден Плутон в Козирог привлича вниманието ни към тези структури и отношения, които имат власт над нас. Преди всичко ще преразгледаме своите навици и взаимодействията ни с тях. Плутон е планета на трансформациите и понякога повдига болезнени теми. Той ни помага да осъзнаем истинската си мотивация и потребностите си, което не винаги е приятно. Някои ще открият, че ги движи страстното желание за власт и пари. Разрешете на скритите емоции да излязат на повърхността, тогава ще успеете да се „излекувате“ на дълбоко екзистенциално ниво.
Тъй като Плутон е планета на трансформациите, неговата енергия означава промени на дълбоко подсъзнателно ниво.

Ретрограден Плутон предполага преглед на всички промени, които сте направили. Плутон е по-силен когато е ретрограден. Всички действия, които по един или друг начин са свързани със знака Скорпион и 8-ми дом на хороскопа, се инициират и придобиват голяма енергия. Когато Плутон се движи ретроградно, това е своеобразен сигнал да направите оценка на това, какъв е вашият принос към еволюцията, допринасяте ли полза на човечеството или рушите. Може също да осъзнаете какво влияние оказвате върху другите.
Плутон олицетворява власт, а когато е в Козирог, борбата за власт се проявява в структурите на всички области от живота. Когато Плутон променя посоката си и прави аспект с лична планета, при вас могат да се случат големи промени в личния живот и със самите вас. Може или да увеличите своето влияние, или напълно да загубите властта си. Може да попаднете в такива ситуации, че да се окажете жертва на манипулация или да се включите в борбата за власт.
В период на ретрограден Плутон лечението може да се окаже доста успешно. Хората имат възможност да осъществяват радикални промени и да разрешават проблеми, които са затруднявали живота им дълго време. Каквото и да се случва, ефектът от събитията ще бъде всеобхватен, няма да бъде възможно да избегнете последствията. В резултат на интензивното въздействие на Плутон, вие ще станете съвършено други хора.
Плутон е най-отдалечената планета. Пълното завъртане по еклиптиката се осъществява за 248 години, т.е. в едни знак престоява около 20 години. Затова можем да кажем, че позицията на Плутон характеризира едно поколение, свързваме я с глобални трансперсонални обществени фактори.
Когато Плутон е ретрограден се препоръчва да обърнете внимание на следното: да не започвате нищо ново, когато планетата се намира на Асцендента или ако управлява дома, съответстващ на характера на начинанието.
Плутон отговаря за държавното устройство, управлението на народа и за системата на материалния свят – големите предприятия, обединенията, финансовите учреждения. Неговото ретроградно движение означава риск от преврати и политически раздори.
Възможни са икономически кризи или банкрутиране на крупни корпорации. При ретрограден Плутон не трябва да участвате в митинги, шествия и масови мероприятия. Последствията могат да бъдат печални. Най-добре е да посветите това време на семейството, близките и на себе си.

За да извлечем максимално от качествата на Плутон трябва да преживеем време на уединение. Плутон предизвиква дискусии в рамките на обществото, но те провокират социални борби за власт. Плутон не се бори открито, той тайно подкопава статуквото. Определени групи представляват мощна сила, която не е за подценяване.
Ще бъде от полза да осъзнаете мислите и чувствата си, да оцените действията си, да изхвърлите от душата си всички емоционални натоварвания.
Най-силно влиянието на ретрограден Плутон ще усетят хората със Слънце, Луна и Асцендент в Козирог.
Силно повлияни от ретрограден Плутон ще бъдат родените между 13 – то и 17 – то число на знаците Овен, Рак, Везни. Възможно е ирационално поведение и негативни мисли, възможно е да им бъде трудно да обсъждат личните си проблеми. В същото време ще бъдат убедени в своите възможности.
Стремеж към лична промяна ще усетят представителите на земните знаци, родени между 13-то и 17-то число на месеца. Това са Телец, Дева, Козирог.
А за всички, които са родени с ретрограден Плутон в наталната си карта, е важно да свързват своите лични промени с това, което се случва в живота на другите. Плутон е кармична планета. Хората с ретрограден Плутон често се изправят пред реални и символични смъртни събития. Подложени са на лишения, които позволяват да се преродят на по-високо ниво. Страданията ги правят по-осъзнати. Готови са за вътрешна трансформация. Те усещат много неща, досещат се за истината, дори и да не могат да я изразят. Имат изключителната възможност да се отърват от старите си дългове, да променят кармата си.
За всички, по време на ретрограден Плутон, най-добрият избор е: отново да разберете себе си, да се отървете от старите психически тежести и да оцените избрания жизнен път.

  •  

още за Ретрограден Плутон

Написана от Мая Павлова

Плутон е ресурсна планета, с огромна, скрита сила, планета на прераждането и очистването. Символично се свързва с колективната енергия (енергията на тълпата), дълбоката психика, силовите структури, мафията, туморните образувания (във физически план).
Пълното завъртане на Плутон около Слънцето се извършва за 248 години. Заради движението по еклиптиката, Плутон престоява различни периоди в отделните знаци на Зодиака. През 1930 година, когато Плутон е открит, той е в знака Рак. От 1937 до 1957, за двадесет години престоява в знака Лъв. В Дева е за 15 години – от 1957 до 1972, а във Везни е 12 години – от 1972 до 1984. В Скорпион транзитира 11 години – до 1995, в Стрелец – 13 – до 2008, а след това е в Козирог за 16 години – от 2008 до 2024 година.
Периодите на ретроградно движения на Плутон и периодите на неговото директно движение са приблизително равни като времетраене. Ретрограден Плутон задълбочава психическите процеси, провокира ни да се отървем от ненужното, от отживялото, пречещо на нашето развитие в живота.

В момента живеем в период на Плутон в Козирог, започнал през 2008 година и ще продължи до 2024. Основната мисия на Плутон в Козирог е да накара хората да намерят своето призвание, истинската си професия, да работят и да „се раздават“ в сферата, която им е предназначена „свише“. Ретрограден Плутон задълбочава тази тема и кара хората да преразгледат, да разчистят пътя към своите цели, да започнат да работят по призванието си, да започнат да проявяват своите таланти.
Плутон заставя, като сам подбира всичко, което вече е остаряло и пречи на човека (макар че това не винаги се осъзнава), и е особено болезнено, ако човекът се придържа към това. Плутон не се интересува от жертви, той обработва и унищожава онова, което вече не ви е необходимо (дори и да не знаете за него), за да съживи от това нова, истинска ценност.
Плутон управлява трансмутациите. Независимо дали сте подготвени за действията на ретрограден Плутон, вие трябва да продължите да се „движите“ в живота, да успявате и да пуснете всичко, което вече не е от значение. Трябва да направите преоценка на всичко онова, с което се занимавате и да се подготвите за бъдещето.
По време на ретрограден Плутон може да се почувствате преследвани, да мислите, че се опитват да „ви съборят“. Ако живеете живота си небрежно и не сте „оправили“ „грешните неща“, Плутон се намесва и „разплаща“ вашите дългове. Промяната може да дойде под формата на уволнение или отхвърляне от някого. Нещата, в които сте се вкопчили, ви се изплъзват и това ви кара да мислите за всичко онова, което цените.
При ретроградно движение на Плутон, усещате необходимост да се отървете от всичко старо, отживяло, непригодно и неактуално. Трябва да изхвърлите от главата си всички ненужни мисли, да промените убежденията или модела си на поведение, да се разделите с негативните емоции. Ретрограден Плутон дарява с мощна вътрешна енергия, която трябва да използвате за самоанализ. Постарайте се да си дадете отговор на редица въпроси: „Всичко ли в живота е под контрол, къде и защо съм изпуснал/а нещо, на кои обстоятелства реагирам прекалено агресивно?“
Ретрограден Плутон е период, когато сте длъжни да държите под контрол личния си живот.
Периодът на ретрограден Плутон е много подходящ за почистване на дома (буквално и образно).
Докато Плутон е ретрограден е полезно да направите изчистване на тялото, на вътрешно ниво, или да направите почистване на околната среда.
Може да направите изследване на физическото си състояние, да започнете профилактика на здравето, да се заемете с диета, източни практики, психологически тренинги и други подобни.
Бъдете готови да се сблъскате с непредвидени събития, да преминете през всичко.
Бъдете готови да пуснете това, което вече не функционира, за да можете да реформирате живота си. Разположението на ретрограден Плутон по дом в радикса ще ви подскаже за коя сфера на живота се отнася. Не се отказвайте, защото, в противен случай, ще ви стане безкрайно трудно. Изчистването от ситуации и хора може да ви донесе бъдещи усложнения.
В наталната карта, Плутон „работи“ по-силно, когато е ретрограден. Влиянието му е по-интензивно, придава повече съсредоточеност и проницателност. Затова може да „виждате“ много повече от останалите, но може и да бъдете подозрителни към всичко и всички около себе си.
Ретрограден Плутон в наталната карта повишава способностите за възстановяване във физически план. Показва изключителни способности за преодоляване на сериозни здравословни проблеми. Ретрограден Плутон дарява с мощна, вътрешна енергия, която подтиква към самоанализ.

източник – https://astrobg.eu/retrograden-pluton/retro-pluto-2020

  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *