Най-общо казано, предстоят ни три години на период със Сатурн във Водолей.

Ще разгледам характеристиките на Сатурн и какво ще ни донесе разположението му във Водолей.

от 22.03. 2020г. – 7.03. 23г.

Карта на транзита на Сатурн във Водолей –

https://www.jenatadnes.com/wp-content/uploads/2020/03/kartasaturn.jpg

показва силно напрежение, дисбаланс, енергия, която търси отдушник. Хората са напрегнати.

Какъв е символът на Сатурн в астрологията?

Сатурн е осъзнаване и усъвършенстване. Той е закон, правила, традиции, разпоредби. Сатурн е възпитател.

Планетата Сатурн е последната видима от Земята. Буквално е на границата между видимото и невидимото. Сатурн е бронята на духовното ни развитие.

Сатурн е господар на кармата.

Сатурн е огромна, тежка планета. За да определим размера й приблизително, нека си представим Земята като яйце, а Сатурн като голяма диня. За 29.5 години Сатурн прави пълно завъртане около Слънцето.

Сатурн е студена и мрачна планета, и дарява с тези качества всички, които са негови подопечни – хората със Слънце, Луна, Асцендент в Козирог.

Сатурн се свързва със стремежите на човек да структурира живота си, да разбира неговия смисъл и да се вписва в общоприетите норми. Сатурн е ограничение, забавяне, спиране, задържане, определяне, концентрация, съсредоточаване и контрол. Действията му са насочени към запазване на целостта и стабилността, пестенето на енергия и укрепване на стабилността.

Знаем, че планетите имат архетипи (аналози). Това са боговете. И познавайки съответния бог, можем по-добре да разберем въздействието на планетата.

В римската митология Сатурн, аналог на гръцкия бог Кронос, е син на Уран и Гея. По молба на майка си, Сатурн скопил своя баща – Уран, за да прекрати безконечната му плодовитост и се възцарил на трона. Но майка му – Гея, предсказала, че неговите синове, на свой ред, ще го лишат от власт, затова той ги поглъщал още при раждането им. Но когато се родил Зевс (Юпитер), майката Рея излъгала Кронос и му дала повит камък, вместо новородения бог. Зевс израснал тайно на остров Крит и когато възмъжал, по съвет на своята жена Метида упоил баща си Кронос с вълшебна напитка, благодарение на която Кронос изригнал всички братя и сестри на Зевс.

След това Кронос се оттеглил на острова на блажените и там царствал щастливо и благодатно. Той научил хората на земеделие, винопроизводство и цивилизован живот.

С образа на Сатурн от митологията свързваме

идеята за власт, управление, организация, контрол, подчинение.

Живеем в свят с определен ред и той е свързан със запазването на устойчивостта и стабилността на живота. Сатурн символизира амбициозност, кариеризъм, честолюбие. Желание да контролираме другите, а също да контролираме себе си. Сатурн ни прави по-категорични, хладни, с чувство за собствена правота, изискващи, склонни да осъждаме и квалифицираме.

В хороскопа Сатурн е бащата, учителя, началника, възрастния, власт имащия, времето. Под въздействието на Сатурн ставаме сдържани, сковани, затворени, високомерни, депресирани.

По Сатурн е промяната на социалния статус, получаването на назначение, утвърждаването на закона, влизането в затвора и изобщо ограничаването, поставяне под някакъв режим, лечението на зъби и травми на костите, и скелета като цяло, склерозата, глухотата, парализата. Сатурн управлява кожата, скелета, зъбите, косата, ноктите.

Какво ще ни донесе транзитът на Сатурн по Водолей?

Водолей означава свобода. Негов управител е планетата Уран, която е символ на неочакваните събития.

Водолей е знакът на независимите, оригиналните, самостоятелните и приятелски настроените. Водолей е оптимистично настроен и рядко губи надежда. Много е важна принадлежността към група, организация или обществото. Философията на Водолей е всички да живеят добре, в равенство. Но зачита правото на всеки да бъде уникален, да притежава неповторима индивидуалност.

Задачата на Водолей е да намира нови пътища за решаване на съществуващите проблеми, да бори рутината и еднообразното съществуване.

Водолей е независим и самостоятелен. Като представител на въздушната стихия, притежава оригинално мислене, разсъждава аналитично. Водолей е интелектуален. Нуждае се от самостоятелност и независимост. Трудно се променя, защото е фиксиран знак.

Сатурн е добре разположен във Водолей, защото се явява втори управител на знака.

Всички ще се усетим по-издръжливи и по-самодисциплинирани, ще се увеличи практическия ни усет. Ще постоянстваме при прилагането на оригинални идеи в живота, ще бъдем методични. Ще анализираме трезво и безпристрастно ситуациите. Ще преследваме целите си.

Научните работници ще усетят тласък в работата си.

Вероятно при всички ще се повиши желанието за уединение. Сатурн във Водолей възпрепятства възможните забавления с различни методи. (Коронавирусът е нагледен пример.) Важно е всички ние да се смирим и да приемем онова, което Сатурн ни изпраща.

Предишният период на Сатурн във Водолей е през февруари 1991 до януари 1994 г.

Какво се случва тогава в България?

България е след „Лукановата зима“. Правителствата се сменят – на Димитър Попов, Филип Димитров и Любен Беров.

Спомнете си какво тогава се е случило във вашия живот. Какво е трябвало да промените, с какво е трябвало да се примирите в този труден период? Това не означава, че сега ще се случи същото, просто уроците и ограниченията ще бъдат в същата сфера.

Сатурн във Водолей може да ни донесе гръмки открития и изобретения. И понеже Уран символизира средствата за масова информация, за свързване, интернет, можем да предположим, че под влиянието на Сатурн тук може да бъде създадена нова структура за предаване на данни и информация, а могат да се очакват и някои затруднения.

По Водолей са големите групи хора, фондациите, приятелствата. Транзитът на Сатурн ще внесе изменения в тази сфера. Възможно е да се разделим с много от приятелите си, възможно е да оценим кои са истинските. През този период е възможно прегрупиране на масите от хора.

По Водолей са нашите мечти, планове, цели, въображение. Сатурн ще се намеси и ще ги подреди. Сами ще направим преоценка на всичко онова, за което мечтаем. Възможно е плановете и целите да претърпят изменения. Сатурн обича да вижда, че сме отговорни и зрели.

автор- МАЯ ПАВЛОВА В ШЕСТО ЧУВСТВО

https://www.jenatadnes.com/shesto-chuvstvo/saturn-vleze-vav-vodolei-do-2023-g-i-kakvo-nosi-tova-na-vsyaka-zodiya/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *