Из ВТОРА ЧАСТ: Зодиакалните знаци през 2020 година

Из ВТОРА ЧАСТ: Зодиакалните знаци през 2020 година

(За всяка зодия са разгледани: шестте затъмнения и ефектът им върху емоциите; Меркурий, Венера и Марс – транзити по конкретните домове, ретроградност и влиянието им; транзитът на Уран по домове, символът на съответната буква от иврит и на съответната карта таро)

ОВЕН: Аз съм

Нов кармичен цикъл: кариера и мисия в живота

Идната 2020 продължава и задълбочава ангажираността и фокуса ви върху кариерата, лидерството в общността и мисията в живота. Повечето съвпади (нови начала) се случват в дома на кариерата и професионалния живот, които са изключително важни за вашето племе. От края на 2017 се чувствате под натиск да се промените, да поправите някои неща и да се докажете пред вишестоящите или пред себе си. Освен това през последните две години се налага да се справяте с взискателни шефове, да посрещате предизвикателства или да се фокусирате върху бащински фигури. Тази тенденция ще продължи и през 2020, но тъй като Сатурн временно се премества във вашия дом на общността и приятелите (от края на март до началото на юли), ще почувствате известно облекчение в кариерата, а фокусът и предизвикателствата ще се прехвърлят към вашата компания, приятелите, правителството и корпорациите. В този период ще зърнете уроците, които ще получите от Сатурн през 2021–2023. От края на март до началото на юли ще имате възможността да разберете кои хора можете да смятате за истински приятели. Плащайте си данъците, кандидатствайте за всички разрешителни, които са ви нужни, и не влизайте в пререкания с властите.

Януари 2020 може да бъде малко труден, особено ако сте родени в края на Овен (10–19 април). Ще се срещнете с предизвикателства предимно в кариерата или в отношенията с шефовете си. Ако работите за себе си, вероятно ще изпитате трудности със своите служители или просто с отношението към самите себе си. Могъщият съвпад на Сатурн, Плутон и Юпитер може да се прояви като драматичен призив за действие, необходимост да поемете в нова житейска посока, да се впуснете в неочаквано приключение или в поход за нови завоевания.

Хубавата новина е, че […]

ТЕЛЕЦ: Аз имам

Нов кармичен цикъл: Истината и моята мисия

Тази година ще продължите да вниквате все по-дълбоко в своята истина и автентичност. На всеки три десетилетия Сатурн ви приканва да пренапишете собствената си конституция; да преосмислите и осъвремените убежденията и философията си. Господарят на кармата настоява да решите в какво вярвате и за какво сте готови да се борите. През 2020 новата ви доктрина ще бъде готова и между 16 март и 23 юни кармичният учител Сатурн ще се прехвърли във вашия дом на кариерата, за да приложите наученото през последните две години в професионалния си живот. От 23 юни до средата на декември отново ще се съсредоточите върху ученето и изглаждането на философията си, така че през 2021–2023 да моделирате своята кариера според новите си възгледи за живота.

Телец е фиксиран знак и вашата задача е да бъдете стълб, колона, носеща стена, Атлас, който носи света на раменете си. Тази година обаче трябва да се поупражнявате в гъвкавост. От края на 2017 Сатурн транзитира в Козирог – също земен знак като вашия. Това ви позволява да запазите своята стратегия и тактика и да продължите по пътя си, но през 2020 планетата – символ на трудните уроци, преминава във Водолей и образува квадратура с вашия знак, пораждайки промени и значителна необходимост от гъвкавост и пренастройка. С други думи, догодина ще се наложи да се фокусирате върху учене, преподаване и пътешествия, за да се подготвите за голямата промяна в кариерата, която ви очаква от средата на март до 23 юни 2020 и през целите 2021 и 2022. Припомнете си 1991 и 1992, за да откриете корените на новото, което ще бележи професионалния ви живот между 2020 и 2023. Освен това Сатурн в дома на кариерата се проявява не само в професионалния живот, но и под формата на синхроничности с бащински фигури, шефове и представители на властта. Сатурн има потенциала да ви научи и как да действате като шеф или лидер.

Най-много за гъвкавост обаче настоява Уран. От май 2018 и […]

БЛИЗНАЦИ: Аз мисля

Нов кармичен цикъл: Сексуалност, страст, трансформация

Догодина ще има много неща, за които да мислите. Най-важното е, че Северният възел, или Главата на Дракона, се връща при вас след почти две десетилетия. Драконите са летящи влечуги и тъй като вие сте въздушен знак, ще усетите прилив на приповдигнатост. Ще удари часът да се възползвате от добрата карма, която сте натрупали, докато Северният възел е бил на друго място. Всички Близнаци, най-вече родените между 11 и 21 юни, ще почувстват полета на Дракона и ефекта от затъмненията, които са близо до рождения им ден. Когато Драконът преминава над вашето Слънце, и вие се превръщате в дракон. Предстои ви година, в която ще съберете около себе си групи от хора със сходно мислене, ще се присъедините към нови общности, ще увеличите броя на своите фенове и последователи, а в социалните медии ще се радвате на повече „лайкове“, което е важно за вас. В края на краищата, вие сте обединители, спойки, посланици.

Северният възел ще остане във вашия знак осемнадесет месеца, през които ще изисква от всички нас да действаме, мислим и общуваме като Близнаци. A кой може най-добре да ни научи да формулираме посланията си, ако не вие!? Ще се уверите, че поне година и половина след рождения ви ден хората ще търсят от вас съвети, мнение, идеи и вдъхновение. Не се стряскайте, ще се справите!

Сатурн, планетата на кармата и суровите уроци, продължава пътя си през вашия дом на смъртта и сексуалността. Да, очакват ви някои проблеми, свързани със страстта, импулсивността и интимността. Сатурн се опитва да реши този въпрос от края на 2017, а догодина ще се наложи да завършите обучението си. Присъствието на Сатурн в дома на смъртта може да предизвика мрачни чувства; вие преживявате смъртта на стария си Аз и прераждането на новия. От средата на март до края на юни Сатурн ще се премести в дома на […]

РАК: Аз чувствам

Нов кармичен цикъл: Взаимоотношения и партньорство

Предстои наситена и могъща година за племето на Раците. От ноември 2018 до юни 2020 Северният възел, или Главата на Дракона, се е разположил във вашия знак. За последен път това се е случило през 2000–2001. Северният възел в Рак помогна на всички ни да възприемем качествата на вашия знак и да се опитаме да заздравим връзката си, като я свържем с темата за безусловната любов, състраданието, дома, семейството и сигурността. Този транзит насочи към вас светлината на прожекторите, защото всички чакахме да ни покажете пътя. След юни 2020 Северният възел ще премине в Близнаци и във вашия дом на миналите животи, мистицизма и освобождаването на ума. Тъй като Северният възел винаги показва желанията на душата (не на егото), през осемнадесетте месеца след преместването му се научете да се примирявате (не да се предавате), да се освобождавате, да се поставяте на чуждото място (емпатия) и да медитирате.

Този транзит ви приканва да се свържете с интуицията си, да се доверите на психичните си способности, да работите със страданието на другите хора и от време на време да оставате сами, за да се разтоварите от чуждото влияние и очаквания.

През 2020 се очаква значителна активност в Козирог – вашия противоположен и допълващ знак. Плутон, Сатурн и Юпитер са в Козирог и във вашия дом на взаимоотношенията. Картинката е шарена. Всъщност Сатурн е във вашия дом на взаимоотношенията от края на 2017 и се проявява като необходимост да преразгледате начините, по които досега сте реагирали при трудности във взаимоотношенията и брака. Сатурн никога не е лесен и […]

ЛЪВ: Аз желая

Нов кармичен цикъл: работа, служене, здраве

През 2020 продължавате да търсите – но все по-задълбочено – мисията в живота си. Струпването на планети във вашия дом на работата и служенето ви насърчава да се научите да служите на другите и да откриете истинското си призвание, което ви се удава веднъж на три десетилетия. Знам, че повдигате вежди: „Аз? Да служа?“ Да, царете на зодиака трябва да се научат как да служат. Всеки добър владетел в историята ще ви каже, че е служил на народа си и хората на свой ред са служили на него. Последните две години бяха по-трудни, що се отнася до работата, колегите, здравето и начина на хранене, защото господарят на кармата Сатурн се взираше внимателно в тези аспекти на живота ви. От края на 2017 настъпиха значителни промени и допълнителни отговорности, свързани с вашата работа и здраве. Възможно е да сте имали проблеми с колеги или служители. През 2008, когато Плутон се премести във вашия дом на работата, започнаха големи промени в професионалните изяви и в режима ви, но когато през 2018 и Сатурн се присъедини към него, положението се утежни. Добрата новина е, че догодина Юпитер – планетата на късмета и възможностите, също влиза в дома на работата и здравето и би трябвало да ви донесе добри вести, шанс за изцеление и може би повишение. Въпреки това внимавайте със здравето и работата през януари, защото затъмненията и големият съвпад на Плутон, Сатурн и Юпитер предизвикват колосално напрежение в установения ви режим и професионалните изяви. С две думи, 2020 е годината, в която ще се научите как да служите на другите (работа) и на тялото си (хранене), как тялото ви служи на вас (здраве), как ви служат останалите (подчинени и другите колеги) и как ви служи времето (режим). Това са основните въпроси, които ще получат отговор през следващите дванадесет месеца.

Затъмненията догодина попадат в дома на […]

ДЕВА: Аз служа

Нов кармичен цикъл: любов, деца, творчество

Предстои ви много интересна година. Лъвът е принуден да се научи да служи, а вие Девите – служители и поддръжници по природа, трябва да се научите да се забавлявате, да се наслаждавате на живота и да приемете другите служат на вас. Това е същинска Сатурналия – римско тържество в чест на Сатурн, при което ролите се разменят и социалните порядки се обръщат. Съвпадът на Сатурн, Плутон и Юпитер попада във вашия дом на децата, любовта, щастието и творчеството. Налага се да промените отношението си към любовта и творчеството. Можете да се превърнете  в Мери Попинз – личност, която служи на детски по дух хора и начинания, чиито проблеми се разрешават леко, безгрижно и с вълшебство. Това е последният семестър на обучението ви по щастие, преди Сатурн да се върне във вашия дом на работата (2021–2022). Транзитът на Сатурн в този дом ще ви помогне да вдъхнете на работното си място атмосферата на щастие и креативност, натрупани през 2020.

За последен път Сатурн е бил във вашия дом на щастието и любовта през 1990 и 1991, така че можете да си ги припомните, за да видите какви уроци сте научили за развлеченията, творчеството, децата и любовта. През 2020 от вас се иска да отворите сърцето си и да се научите да гледате света с очите на дете. Вашата задача е да бъдете невръстен малчуган, а не управник или монах. Действайте от позицията на […]

ВЕЗНИ: Аз балансирам

Нов кармичен цикъл: дом и семейство

Очаква ви емоционална година. Следващите дванадесет месеца ще изискват от вас да чувствате, да преживявате чрез сърцето си и да повишите своя коефициент на емоционална интелигентност, за да допълните традиционно високия си коефициент на интелигентност. От края на 2017 си задавате въпроси като: Къде искам да живея? Къде е моето убежище? Къде се чувствам сигурен? С кого искам да живея? За последен път те ви вълнуваха в периода 1989–1991. Догодина Юпитер навлиза в дома на дома и ще ви донесе отговори и възможност най-после да се установите. През януари мощният съвпад на Плутон и Сатурн ще предизвика значителна промяна в живота ви – тектонично разместване във всичко, свързано със семейството, недвижимите имоти и земите. Някои от вас ще забременеят, ще купят имот, ще сменят жилището си или ще поемат нови отговорности по отношение на биологичното или новото си семейство.

От средата на март до края на юни Сатурн преминава във Водолей, което ще бъде по-лесно за вас в сравнение с досегашното му положение в Козирог, който е в аспект квадратура с вашия. Сатурн във Водолей ви фокусира върху любовта, децата и творчеството. През 2021 и 2022 Сатурн ще се върне във Водолей, за да преживеете […]

СКОРПИОН: Аз (се) преобразявам

Нов кармичен цикъл: силата на словото

През 2020 ще продължите пътуването си в дълбините и мистериите на логос – силата на словото. Ако съществува знак – носител на идеята за магия, това е Скорпионът, символизиращ трансформацията и окултното. Най-често споменаваното магично заклинание „абракадабра“ идва от [старо]арамейския език, от който произлизат редица семитски езици като иврит и арабски, а евреите вярват, че на него разговарят ангелите. „Абракадабра“ означава: „Ще създам каквото кажа“ – явна е връзката с древногръцката идея за логос. В Новия завет пък четем: „В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото“ (Йоан 1:1). С могъщия съвпад на Плутон и Сатурн през януари 2020 започва 30-годишен цикъл във вашия дом на общуването и заклинанията. Учите от първа ръка, макар и невинаги гладко, как да поемате отговорност за думите, съобщенията, бележките си и всички форми на речева комуникация, които използвате.

Това е нелек урок за вас – представителите на немия знак, прочут с умението си да пази тайни. Вие сте шпиони; частни детективи; безизразни играчи на покер; хора, които са свикнали да държат езика си зад зъбите. Когато казвам, че трябва да се научите да общувате, нямам предвид количеството, а качеството на вашето говорене, а също смисъла на посланията ви и момента, който сте избрали за тях. С други думи, Плутон, Сатурн, Юпитер и Северният възел искат от вас да трансформирате и консолидирате посланията, които отправяте към хората. Тази година Юпитер преминава във вашия дом на комуникациите и улеснява потока от данни и информация и процеса на общуване. Други области от живота, в които ще се наложи да се справяте с предизвикателства и промени, са […]

СТРЕЛЕЦ: Аз виждам

Нов кармичен цикъл: ценности, самочувствие, финанси

През 2020 ще продължите да изследвате истинските си таланти и начините, по които с помощта на здравословна доза самочувствие да повишите доходите си. Всички мислят, че вие сте безгрижният знак, влюбен в живота и в себе си, но от 2015 насам не ви е никак лесно. Макар че през 2019 Юпитер беше на ваша страна, наложи ви се да преживеете множество сурови житейски уроци, които са ударили по самочувствието ви, а вероятно и по финансовото ви състояние. През януари Сатурн, Юпитер и Плутон се събират, за да започнат нов цикъл. През него, ако се съсредоточите върху дисциплината и планирането, ще можете драматично да подобри финансите си и дори да откриете нов източник на приходи. Сатурн ще ви помогне да възстановите финансовото си благополучие, а Плутон – да възродите скритите си таланти. Помощта на Плутон обаче си има цена и той изисква да сложите край на стария начин, по който сте изкарвали парите си. Трябва да се откажете също от моделите, които ви ограничават в личния живот, защото те се проявяват и в професионалния.

От средата на март до юли Сатурн временно сменя предавките и се премества във Водолей – знака, който управлява вашия дом на роднините, общуването, бизнеса и договорите. Ще се наложи да се справяте с тези аспекти на живота и да посрещнете някои предизвикателства, които […]

КОЗИРОГ: Аз използвам

Нов кармичен цикъл: пълна промяна

Настъпващата година е една на милион за вас, Козирози. Ако сте смятали, че 2019 е била напрегната, то 2020 ще счупи галактическия рекорд. През 2019 посрещнахте много гостуващи звезди, включително Сатурн – вашия владетел, Плутон – Господаря на смъртта, и затъмненията. Догодина ще се случат още две основни събития:

1. През декември 2019 във вашия знак навлезе Юпитер, планетата на възможностите и експанзията. Това се случва веднъж на дванадесет години (2008, 1996 и т.н.) и е чудесна новина за вашия клан. Юпитер донесе глътка свеж въздух в момент, когато имахте най-голяма нужда от него, и подобри вашето здраве, настроение и енергия, помагайки ви да се преобразите и да преоткриете себе си. Надявам се Юпитер да е предизвикал положителна промяна в пътя ви, нова възможност за самоусъвършенстване, много късмет и синхроничности.

2. На 10–11 януари имаме затъмнение в Козирог плюс един от най-страховитите съвпади от поколения насам, тъй като Сатурн и Плутон се събират във вашия знак. За последен път това се случи през 1981, така че ви съветвам да си припомните събитията от тогава. Съвпадите винаги са начало на цикъл, а този попада във вашия дом на тялото и личността. Вие сте знакът на предпазливостта и отговорността, но въпреки това съм длъжен да ви предупредя: внимавайте за здравето си и не поемайте излишни рискове във физически, ментален и емоционален план. Нещата обаче не са толкова мрачни, защото съвпадът означава не само промяна на посоката в живота, но и […]

ВОДОЛЕЙ: Аз знам

Нов кармичен цикъл: възвръщане на душата

Предстоящата 2020 е напрегната и в известна степен мъчна за всички членове на зодиакалното семейство. Към вас, родените под знака на Водолея, свързан с алтруизма, хуманизма и демокрацията, годината отправя две предизвикателства. Първото е съвпадът на Плутон и Сатурн във вашия дом на освобождаването, страданието, болниците и предишните животи. Второто е фактът, че всички около вас ще преживяват различни трудности и вие ще се чувствате длъжни да помагате. През 2020 ще приличате на монахиня, която се грижи за болни от чума, излагайки себе си на риск. Неслучайно в една от най-трудните от десетилетия насам години толкова много планети ще преминат през вашия дом на емпатията. Те ще ви помагат да насочвате и да изцелявате хората край себе си – така, както поднасяте щедро от живителната течност на нуждаещите се.

От края на 2017 сте приютили планетата на кармата Сатурн в дома на болката и страданието. Това не означава, че сте непрекъснато потиснати, а по-скоро подсказва, че осъзнавате болката у и около себе си. От друга страна обаче, този дом се споделя също от миналите животи, мистицизма, медитацията, сънищата и въображението. Да, изпитвате болка, но заедно с това имате инструментите да поправяте, да лекувате и облекчавате страданието. От декември 2019 Юпитер също гостува във вашия дом на […]

РИБИ: Аз си представям

Нов кармичен цикъл: Дайте ни свобода!

От края на 2017 вие търсите своите хора, своето племе, своите истински приятели и общност. През 2020, докато се освобождавате от неподходящите хора, компании и общности, ще започнете да откривате и истинските си приятели. Последните две години бяха изпълнени с въпроси: Кои са моите хора? Къде е моето място? Кое е моето племе? На кого влияя, кой ме вдъхновява? Сега Юпитер се качва на сцената, за да ви даде отговори и възможността най-сетне да откриете приятелите и другарството, за които копнеете. Някои от вас ще сменят компанията, приятелския си кръг или дори ще се преместят в друг град или страна. През първия месец от годината ще навлезете в нов цикъл, който ще продължи цяло поколение и ще ви помогне да установите връзка с подходящите хора.

В дома на желанията и надеждите са събрани голям брой планети и вие ще можете много по-лесно да постигнете мечтите си. Въпросът е дали това, което искате, е това, от което наистина се нуждаете. В случай че е така, можете да очаквате огромна помощ от Вселената, особено ако проектите ви са свързани с приятели и хора, които харесвате. През 2020 трябва да излезете навън и да завържете нови познанства, да се включите в нови клубове и организации и дори да влезете в политиката.

От средата на март до края на юни Сатурн за кратко влиза във вашия дом на освобождаването и миналите животи, където ще се върне отново през 2021–2022. Периодът е сходен със случилото се между 1991 и 1993, така че е добре да […]

източник – https://www.jenatadnes.com/shesto-chuvstvo/gal-sason-za-2020-rajdaneto-na-nov-svyat/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *