Гал Сасон за 2020: Раждането на нов свят

Гал Сасон за 2020: Раждането на нов свят

Ще настъпи ли догодина Ерата на Водолея и защо ни очаква свободно падане в стил „Скок на вярата“? Защо десетилетия наред астролозите очакват настъпването на 2020 с нетърпение и опасения?

Откъс:

Из Предговора

В продължение на десетилетия астролозите по света очакват настъпването на 2020 година с нетърпение и страх. Някои пророкуват бедствие (английската дума за бедствие dis-aster, образувана от представката dis и гръцката дума за „звезда“ aster, означава „против звездите“), други я сочат като годината, в която ще се роди нова епоха. Аз се осланям на Буда – разумен Телец с Луна в Скорпион, който подчертава важността на средния път: 2020 ще бъде страховита година, която може да поведе човечеството към нова епоха. […]

Какво можем да очакваме от година, чиито числа според нумерологията –

4 и 22 – вещаят както скръб, така и навлизане в тайните на живота?

Как да тълкуваме факта, че ни предстоят 6 затъмнения вместо обичайните 4 и че едно от тях съвпада с лятното слънцестоене, а друго – с рождения ден на САЩ? Какво означава „върховен съвпад“ на Юпитер и Сатурн по време на зимното слънцестоене, което явление за първи път от началото на 19 век се премества от земните във въздушните знаци? Какво означава ретроградното движение на Меркурий, Венера и Марс по едно и също време? И най-важното – какво да правим в периода на редкия съвпад между Сатурн (Господаря на кармата) и Плутон (Господаря на смъртта)? Ще припомня, че предишните пъти, когато това се случи, се разрази епидемията от СПИН, започна Студената война и избухна Първата световна война.

Тройният съвпад (конюнкция) през 2020, а именно: на Плутон и Сатурн, на Сатурн и Юпитер и на Плутон и Юпитер, обещава ново начало и разчупване на старите модели. На английски език думата „patterns” (модели) произлиза от старофренска дума, означаваща „служещо за  образец“, откъдето идва и думата „патрон“ (шеф). Май старите французи са смятали, че шефът трябва да  служи за образец… През идната година обаче можем да се освободим от старите си патрони, да счупим оковите на патриархалната парадигма за „силния мъж“, независимо дали той е вътре в нас или се проявява колективно извън нас.

[…]В китайската астрология 2020 е годината на Металния плъх –

първото животно от зодиака, началото на новия цикъл.

Освен това изравняването на Юпитер и Сатурн в края на годината ще се случи във Водолей – знака на алтруизма, хуманността и звездите. Ще бъде ли предстоящата година и начало, и край? Дали пък през 2020 няма наистина да настъпи Епохата на Водолея?

Из ПЪРВА ЧАСТ: УВОД В

КОСМИЧЕСКИТЕ ТЕНДЕНЦИИ

[…]Астрологията е най-доброто средство за улавяне на духа на времето чрез външните планети Уран, Нептун и Плутон, чиито орбити ни позволяват да надникнем в по-дълги времеви периоди. През 2020 всички тези планети сочат значителни промени в „духа на времето“. Би могло да се каже, че догодина ще умре една епоха и ще се роди нова. […]

Шестте затъмнения през 2020 няма да предизвикат забързване на живота, а са знаци, знамения, които ни казват: „Всичко ще се забърза, дръжте се!“ Ретроградното движение на Меркурий не ни кара да се чудим и маем как да се презастраховаме за всяко нещо, а просто ни информира, че статистически погледнато през това време е по-вероятно е да се сблъскаме с недоразумения и грешки в комуникацията.

Общи насоки

Ретрограден и неподвижен Меркурий

Какво да не правите: Не подписвайте документи, не започвайте проекти, не публикувайте.

Какво да правите: Архивирайте информацията на компютъра си, редактирайте, върнете се към стари проекти.

 • 16 февруари–10 март: в Риби 16 февруари–4 март и във Водолей 4–10 март
 • 17 юни–12 юли: в Рак
 • 13 октомври–4 ноември: в Скорпион 13–27 октомври и във Везни 27 октомври–4 ноември

Ретроградна и неподвижна Венера

Какво да не правите: Не започвайте нови връзки, не правете големи покупки, не подписвайте договори за партньорство.

Какво да правите: Преосмислете начина, по който печелите пари, и ценностите си, подновете стари договори.

 • 12 май–25 юни: в Близнаци

Ретрограден и неподвижен Марс

Какво да не правите: Не купувайте големи машини, не започвайте войни и съдебни процеси, не се подлагайте на операции (освен ако са спешни), не започвайте големи кампании или нови интимни връзки.

Какво да правите: Променете навиците си за физическа активност и начина си на работа, преразгледайте въпросите, свързани с вашата страст и сексуалност.

 • 9 септември–14 ноември: в Овен

Затъмнения през 2020 година: шест вместо обичайните четири

Събитията се ускоряват и се проявяват по-бързо.

Лунно затъмнение: емоционално, край на процесите. Слънчево затъмнение: призив за действие, ново начало.

 • 10–11 януари: лунно полусенчесто затъмнение в Рак
 • 5–6 юни: лунно полусенчесто затъмнение в Стрелец
 • 21 юни: слънчево пръстеновидно затъмнение в Рак
 • 4–5 юли: лунно полусенчесто затъмнение в Козирог
 • 29–30 ноември: лунно полусенчесто затъмнение в Близнаци
 • 14 декември: пълно слънчево затъмнение в Стрелец […]

(Още: Енергийни възли: точки на напрежение поради застъпващи се събития, подробно изброяване на 37 дни и периоди, които изискват особено внимание, и т.н. – Бел. ред.)

Числата разказват

В нумерологичен план 2020 година се свежда до две числа: 4 (2+0+2+0=4), но тъй като 22 е господарско число, тя се свързва предимно с него. А понеже градивните ѝ единици са числата 2 и 0, важно е да разберем и тяхното значение.[…] В нумерологията 2020 се свежда първо до 22, което, както споменахме по-горе, е господарско число (подобно на 11 и 33) и следователно, не бива да се редуцира по-нататък до 4. Господарското число 22 е известно още като Майстор строител, а в някои кръгове се свързва с идеята за двойния пламък. Но нека първо се вгледаме по-внимателно в историята на числото 4, тъй като поради тройния съвпад на Плутон, Сатурн и Марс, заедно с шестмесечния престой на Марс – планетата на войната, в кардиналния огнен знак Овен, се налага да изследваме по-мрачните аспекти на страховитата четворка.[…]

В тази връзка – на Запад 4 не навява негативни мисли поради асоциацията му с квадрата, който има 4 страни. Ивритската дума „яшар“ означава „схватка“, но също така прав ъгъл, или 90 градуса, както в квадрата. В английския пък, когато двама души се канят да се сбият, казваме, че „застават на квадрат“. Да бъдеш квадратен, означава да бъдеш скучен, конвенционален, остарял, постен. В астрологията квадратурата на две планети (разположението им под 90 градуса в диаграмата) означава, че взаимно извикват най-лошото една от друга. През юли 2020 например Марс и Венера образуват квадратура, която синхронизира импулсивността и агресията (Марс) с връзките или финансите (Венера). Числото 4 символизира структура, внушителност, непревземаема крепост. В таро например четворката пентакли  се нарича „Могъщество“ и астрологически се асоциира със Слънцето в Козирог. Тази година имаме рядко срещано изравняване на Плутон (за първи път от 2008), Сатурн (от 2017), Южния възел (от 2018) и Юпитер (от 2019) в Козирог. С други думи, 2020 е година на борба за надмощие и власт, в която силите на промяната ще се опитат да пробият бетона на консерватизма, национализма и други подобни „квадрати“.

Може би си мислите: добре де, какво да правим с тази информация? Смърт, битки, квадатури, ситуации на застоялост и неподвижност? Според мен неслучайно магията, дефинирана като създаване на нещо от нищо, използва заклинания (преобразяващи думи) и символи. Можете да работите със символите, като ги движите. Пентаграмът например е символ на закрила, но обърнат наопаки става символ на невежеството. Предлагам ви да завъртите квадрата на 45 градуса, за да получите ромб, който е графичен символ на диаманта: […]

2020 година е Параграф 22.

Тя е година на Майстора строител, защото нумерологичното ѝ число е 22 – чудесно начало за изграждането на нов световен ред и нова епоха. 22 се свързва с Шута – първата карта, която съдържа в себе си всички останали от 22-те карти на голямата аркана. Те се асоциират и с 22-те букви в азбуката на иврит, които според кабала са градивните единици, използвани от Създателя за сътворяването на Космоса. Прекрасно! Но идната година е също и четворка: свързана със смъртта, страха, запазването на статуквото, усещането за недоимък, нагласата „повече за теб означава по-малко за мен“. Числото 4 и неговите аколити* (Тук – неразлъчни спътници, сподвижници. – Бел. ред.) не желаят нов ред, а са се вкопчили със зъби и нокти в миналото. Те издигат стени, строят центрове за задържане и прокарват граници. Твърдят, че климатът не се променя, а въглищата са чиста енергия! Четворката се свързва със зрелостта, в случая с онази енергия, която насърчава възрастните хора да вземат решения за бъдещето, въпреки че скоро ще умрат, без да се вслушват в  младите, на които принадлежи това бъдеще. До началото на юни 2020 Плутон (могъщество) и Сатурн (структура) са в Козирог (консерватизъм), докато Северният възел (посоката, в която се движим) се намира в противоположния знак – Рак (състрадание и безусловна любов). Въртим се в Параграф 22. Нужна ни е промяна, но планетите воюват помежду си и ни принуждават да се справяме с голяма част от населението, която се води от страха и не може да приеме промяната.

И така, какво да правим?

Числата разказват

В нумерологичен план 2020 година се свежда до две числа: 4 (2+0+2+0=4), но тъй като 22 е господарско число, тя се свързва предимно с него. А понеже градивните ѝ единици са числата 2 и 0, важно е да разберем и тяхното значение.[…] В нумерологията 2020 се свежда първо до 22, което, както споменахме по-горе, е господарско число (подобно на 11 и 33) и следователно, не бива да се редуцира по-нататък до 4. Господарското число 22 е известно още като Майстор строител, а в някои кръгове се свързва с идеята за двойния пламък. Но нека първо се вгледаме по-внимателно в историята на числото 4, тъй като поради тройния съвпад на Плутон, Сатурн и Марс, заедно с шестмесечния престой на Марс – планетата на войната, в кардиналния огнен знак Овен, се налага да изследваме по-мрачните аспекти на страховитата четворка.[…]

В тази връзка – на Запад 4 не навява негативни мисли поради асоциацията му с квадрата, който има 4 страни. Ивритската дума „яшар“ означава „схватка“, но също така прав ъгъл, или 90 градуса, както в квадрата. В английския пък, когато двама души се канят да се сбият, казваме, че „застават на квадрат“. Да бъдеш квадратен, означава да бъдеш скучен, конвенционален, остарял, постен. В астрологията квадратурата на две планети (разположението им под 90 градуса в диаграмата) означава, че взаимно извикват най-лошото една от друга. През юли 2020 например Марс и Венера образуват квадратура, която синхронизира импулсивността и агресията (Марс) с връзките или финансите (Венера). Числото 4 символизира структура, внушителност, непревземаема крепост. В таро например четворката пентакли  се нарича „Могъщество“ и астрологически се асоциира със Слънцето в Козирог. Тази година имаме рядко срещано изравняване на Плутон (за първи път от 2008), Сатурн (от 2017), Южния възел (от 2018) и Юпитер (от 2019) в Козирог. С други думи, 2020 е година на борба за надмощие и власт, в която силите на промяната ще се опитат да пробият бетона на консерватизма, национализма и други подобни „квадрати“.

Може би си мислите: добре де, какво да правим с тази информация? Смърт, битки, квадатури, ситуации на застоялост и неподвижност? Според мен неслучайно магията, дефинирана като създаване на нещо от нищо, използва заклинания (преобразяващи думи) и символи. Можете да работите със символите, като ги движите. Пентаграмът например е символ на закрила, но обърнат наопаки става символ на невежеството. Предлагам ви да завъртите квадрата на 45 градуса, за да получите ромб, който е графичен символ на диаманта: […]

2020 година е Параграф 22.

Тя е година на Майстора строител, защото нумерологичното ѝ число е 22 – чудесно начало за изграждането на нов световен ред и нова епоха. 22 се свързва с Шута – първата карта, която съдържа в себе си всички останали от 22-те карти на голямата аркана. Те се асоциират и с 22-те букви в азбуката на иврит, които според кабала са градивните единици, използвани от Създателя за сътворяването на Космоса. Прекрасно! Но идната година е също и четворка: свързана със смъртта, страха, запазването на статуквото, усещането за недоимък, нагласата „повече за теб означава по-малко за мен“. Числото 4 и неговите аколити* (Тук – неразлъчни спътници, сподвижници. – Бел. ред.) не желаят нов ред, а са се вкопчили със зъби и нокти в миналото. Те издигат стени, строят центрове за задържане и прокарват граници. Твърдят, че климатът не се променя, а въглищата са чиста енергия! Четворката се свързва със зрелостта, в случая с онази енергия, която насърчава възрастните хора да вземат решения за бъдещето, въпреки че скоро ще умрат, без да се вслушват в  младите, на които принадлежи това бъдеще. До началото на юни 2020 Плутон (могъщество) и Сатурн (структура) са в Козирог (консерватизъм), докато Северният възел (посоката, в която се движим) се намира в противоположния знак – Рак (състрадание и безусловна любов). Въртим се в Параграф 22. Нужна ни е промяна, но планетите воюват помежду си и ни принуждават да се справяме с голяма част от населението, която се води от страха и не може да приеме промяната.

И така, какво да правим?

Отговорът ни се дава в края на 2020 – при благоприятно стечение на обстоятелствата, макар и в най-тъмния ден от годината, зимното слънцестоене. На 21 декември догодина ще преживеем нещо, което астролозите наричат Великият съвпад на Юпитер (разширяването) и Сатурн (фокуса). И двете планети се прехвърлят от консервативния Козирог в либералния Водолей – знака на хуманизма. Великият съвпад винаги обозначава края на един цикъл и началото на друг. За последен път това се случи през май 2000, когато се пукна балонът за „кошмара дотком“. През 2020 също можем да очакваме пукването на някакъв балон. Но както ще ви каже всеки майстор строител или зидар, градежът често се предшества от разрушение. Така че, вместо да се страхуваме от смъртта или промяната, трябва самите ние да се превърнем в промяната. Нека още от началото на 2020 да използваме диамантната медитация (вж. края на тази глава), за да проектираме желанията си за новата епоха в колективното несъзнавано. Вместо да се боим, че ще бъдем принудени да излезем от зоната си на комфорт, би трябвало да планираме новата си обител. Промяната идва! Да ѝ придадем облика, който бихме искали да има! […]

От много години астролози от различни течения очакват, боят се и предричат страховити бедствия за края на 2019 и началото на 2020. Причината е тройният съвпад: Плутон – архетип на суровата сила и страстта, се изравнява със Сатурн – душеядец и символ на трудните уроци, в момент, когато Юпитер се премества в Козирог (декември 2019). Юпитер обикновено се притичва на помощ, но пък с Козирог не се погаждат особено. Юпитер символизира възможностите, късмета и потока, но когато преминава през Козирог, се чувства ограничен. По-лошото е, че склонността на Юпитер към разширяване може да раздуе разрушителните качества на съюза между Сатурн и Плутон. Тъй като тази драма се разиграва във владенията на Козирога, съществува сериозен риск от рецесия или поне от значително забавяне в световната икономика. През 2020 се налага да възприемем пестеливостта на Козирога и да бъдем особено предпазливи по отношение на излишните разходи.

Съвпадът на Сатурн (най-далечната видима с

Големият взрив на изравняването: съвпадът на Плутон и Сатурн

От много години астролози от различни течения

просто око планета) и Плутон (най-отдалечената от Слънцето „планета“) има ефекта на новолуние – символ на ново начало, повратна точка, прелистване на страницата в историята на човечеството, отваряне на нов файл. Съвпадът ни връща към началото и отваря вратата за едни възможности, а за други я затваря. Така че поради всичките си съвпади (Плутон/Сатурн, Плутон/Юпитер, Юпитер/Сатурн) 2020 е действително ново пътешествие за Шута.

Казват, че закономерност се установява след три повторения. Ето един малък пример за последните три пъти, когато Сатурн и Плутон са се намирали на едно място. Съветвам ви да си припомните въпросните години и да се опитате да откриете как са се проявили тези цикли във вашето лично и на семейството ви минало. […]

(Следва изброяване на периодите – Бел. ред.)

Подвластни на магията: съвпадите на Юпитер и Плутон

Предстоящата година е наситена с могъщи съвпади, но най-магичният сред тях е изравняването на Юпитер и Плутон. Плутон е повелителят на Скорпион и господарят на подземния свят. Той е владетелят на напрежението в неговия суров вид, на неконтролираните пориви, окултното, трансформацията; на фройдисткия ид [То, несъзнаваното], изцелението и убиването, истинското подивяване, може би дори е самият Бял бродник. През 2008, когато Плутон влезе в Козирог, започна световната рецесия, а последния път, когато е бил там, са се появили Съединените щати. […]

Можем да очакваме още открития, свързани с възобновяемите енергии; промяна на отношението си към енергията, възход на лечението чрез позитивно мислене и нови медикаменти. През 2020 имаме три съвпада на Плутон и Юпитер, следователно и три срещи с Питър Пан: на 5 април, 30 юни и 13 ноември. Влиянието им обаче ще се чувства една седмица преди и след тези дати. Тъй като Плутон управлява също чуждите таланти и пари, както и наследствата и инвестициите, 2020 година ще бъде подходяща за сътрудничество, за начало на съвместни творчески и финансови проекти, за изследване на скритите таланти и опознаване на партньорите. Помнете, че Плутон често се асоциира с окултното, маговете и вещиците, вълшебниците и лечителите. Юпитер усилва тези качества у вас и околните.

Раждането на Епохата на Водолея: съвпадът на Юпитер и Сатурн

Ето защо попадането на планета или изравняване в тези четири точки води до драстично усилване на смисъла. През 2020, в съзвучие с общата ѝ наситеност и напрежение, ни очаква слънчево затъмнение, съвпадащо с лятното слънцестоене, и „Велик съвпад“ на Юпитер и Сатурн в деня на зимното слънцестоене. Това са могъщи синхроничности, защото и двете представляват съвпади, бележещи края на един цикъл и началото на нов. В илюстрацията по-долу виждате Уроборус – змията, захапала собствената си опашка. Могъщото послание от средата и края на годината гласи: 2020 е повратна точка.

[…] Сатурн и Юпитер съвпадат на всеки двадесет години, а през последните двеста и двадесет години съвпадите им винаги са били в земни знаци с изключение на 1980–1981, когато се засичат във Везни. През тези двеста и двадесет години проблемите ни са били свързани със земята.

През последните години дори започнахме да използваме редки земни елементи в електронните устройства. През 2020 обаче съвпадът на Юпитер и Сатурн преминава във въздушните знаци. Те са отворени, приемат новото и различното, а и са далеч по-малко традиционни и консервативни. Въздушните знаци – Везни, Водолей  и Близнаци – символизират и подчертават значението на общуването, взаимоотношенията, взаимосвързаността, търговията, глобализацията, изобретенията, технологиите и проучването на космоса. Всичко това в съчетание с годината на Металния плъх ме кара да мисля, че официално навлизаме в Епохата на Водолея и в ерата на изкуствения интелект.

Съвпадът на Сатурн и Юпитер във Водолей бележи завръщане към отличителните белези на този знак: свобода, равенство, еманципация, демокрация, иновация, технология, споделена икономика (вместо капитализъм), съзнателност и разбиране, че всички хора са създадени равни. Тъй като Плутон ще остане в Козирог до 2023–2024, ще се чувстваме разкъсани между силите, които искат да издигат стени (Козирог), и онези, които искат да градят ветрогенератори и други източници на възобновяема енергия (Водолей).

В личен аспект може да изпитате потребност да се присъедините към някаква група, да станете доброволци, да се заемете с хуманитарна кауза, да разширите броя на приятелите си или да смените част от тях. Тъй като съвпадът на Юпитер и Сатурн съвпада и с деня на зимното слънцестоене (и най-дългата нощ в Северното полукълбо), на много места над Екватора ще настъпят промени в държавното управление. Възможно е да станем свидетели на глобален зимен блус, който ще засегне икономиката и доверието на потребителите, но така също и на научен пробив в медицината и технологията. В Южното полукълбо съвпадът е в най-дългия ден, което означава нова зора и надежда, идващи от Южна Америка, Африка и Австралия.

Сатурн във Водолей

[…]Сатурн във Водолей напомня на майстор, който трябва да направи голям ремонт във вашия дом на приятелите и общността. Някои хора ще променят политическите си пристрастия, ще се включат в нови групи, ще се отделят от стари компании, ще сменят работното си място, ще бъдат привлечени от нестопански или хуманитарни организации, занимаващи се с държавното управление и корпорациите. В глобален план ще станем свидетели на мащабно разместване в политическите системи. В Европа и САЩ обаче Сатурн във Водолей има и тъмна страна. Той беше там и през 1933–1935, когато фашизмът набра инерция. Добрата новина е, че през 30-те поне не сме имали във Водолей Юпитер с неговото фирмено свойство „разширяване“. Така или иначе, в края на 2020 и през цялата 2021 той ще създава изобилие от мирно усилване на алтруистичните и приятелски качества на Водолея.

През април, май и юни 2020, когато Сатурн напуска Козирог, ще усетите промяна във вятъра и по-лека енергия, но в същото време на повърхността могат да изплуват модели и несигурност (Сатурн), засягащи приятелствата или организациите (Водолей). Тези три месеца са предвестник на онова, което ни чака през 2021 и 2022. Съветвам ви да „разчистите“ приятелския си кръг преди март и да си дадете сметка доколко сте себе си, когато сте със своите приятели, групи, клубове, компании и организации. Опитайте се в личните взаимоотношения да се съсредоточите върху задълбочаването на приятелствата, сближаването с приятелите на партньора си или създаването на нови общи приятелства. Тъй като Водолей е свързан и с технологиите, направете „технологична пластика“ на живота си. Във Втора част ще видите как се проявява преместването на Сатурн във Водолей върху вашия знак. […]

Затъмненията през 2020 година

В 2020 е събрано максималното количество затъмнения, възможни за една година. По-долу ще намерите списък със затъмненията, техния път и сферата, в която имат най-силно проявление. Най-мощното затъмнение ни очаква на 21 юни, в деня на лятното слънцестоене. В Деня на независимостта на САЩ пък ще има лунно затъмнение. Когато затъмнението настъпи 5 дни преди или след рожден ден (на човек, компания или нация), това може да означава здравословен проблем или драстична трансформация. Съвпадението на въпросното затъмнение с началото на нацията и завръщането на Сатурн и Плутон означава сериозна промяна в посоката. Всички опити за задържане на миналото ще имат тежки последици.[…]

(Следва изброяване и разглеждане на всички пълни, полусенчести, пръстеновидни и т.н. слънчеви и лунни затъмнения и отражението им върху хората.)

Годината на белия метален плъх

С годината на Металния плъх започва нов 12-годишен цикъл – напълно в съзвучие с астрологичната природа на 2020 и множеството ѝ съвпади. Плъхът е високопочитан в китайската астрология и много родители копнеят бебето им да се роди под неговия знак. Плъхът е мъдър, хитър, находчив, ловък, оригинален, амбициозен и бърз. Добавете елемента метал и ще получите плъх-робот. Нищо чудно, че през предстоящата година на световната карта ще се чертаят 5G бойни линии. Убеден, че целта оправдава средствата, плъхът може да бъде безскрупулен (готов да бутне най-добрия си приятел в реката, за да спечели предимство), но и предразположен към нервност и тревожност. Ето го и поредното свидетелство (освен съвпада на Плутон, особено в козирожкото му превъплъщение като Пан, и Сатурн), че 2020 ще бъде година, белязана от паника.

Предишни години на Плъха: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008. Под знака на Металния плъх са били 1960 и 1900 година.

Съдейки по астрологичните транзити, които ни очакват през следващите 12 години –преминаването на Уран (технологии) в Близнаци (двоичност) и на Плутон (могъщество) във Водолей (футуризъм) – смисълът на новия цикъл в китайската астрология, който започва с елемента метал, може да бъде, че изкуственият интелект най-после ще бъде интегриран в живота ни и ще направи скока, който очакваме от десетилетия.

Новогодишни решения

Изборът на правилния момент е от изключително значение, а астрологията може да ви помогне да вземете своето новогодишно решение за 2020. За да се изпълни то, трябва не само да го формулирате добре, но и да започнете процеса по осъществяването му в точния момент. По-долу ще намерите някои благоприятни дати за сбъдване на мечтите си през 2020. Непременно изберете решение с фокус върху вас самите. Не си пожелавайте да работите за нещо, което е важно според нечия чужда преценка. Опитайте се да вложите емоция, както и конкретност, формулирани с числа. Примери: Искам да изкарвам повече пари – но колко? Искам нов апартамент – но с каква площ? Искам да отслабна – но с колко? Напомням ви, че в периода 16 февруари–11 март Меркурий е ретрограден и не е добре да започвате нищо.

Благоприятни дати за формулиране на мечтите:

 • 6 януари: ако решението ви е свързано с дългосрочна цел и осъществяването му изисква голяма дисциплинираност;
 • 10 януари: затъмнение и Велик съвпад. Изберете тази дата само ако желанието ви е свързано с освобождаване или изхвърляне на нещо/някого от живота ви: пристрастяване и зависимост, токсична връзка;
 • 25 януари: новолуние във Водолей – знака на сбъднатите желания; Китайска Нова година; […]

Картите таро за 2020 година

Шутът (Глупакът): най-важната карта от голямата аркана за тази година, най-вече заради нумерологичното му значение и връзката му с 2020. Числото на картата е нула и символизира нов път и скок от потенциала към осъществяването.

Висшата жрица: картата на Луната в голямата аркана. Тъй като в годината има шест затъмнения, Луната е изразено доминираща. Интересна синхроничност е, че номерът на картата е две. […]

Настъпва ли Епохата на Водолея?

Накъде отиваме? Какво е положението по света като цяло? Кога най-после ще дойде Епохата на Водолея? Тези въпроси ми задават хора, организации и медии по цялата земя.[…]

Водолеят – Епохата на единството – вече е тук.

През последното десетилетие, от началото на Голямата рецесия, Плутон – символът на могъществото, транзитира в Козирог. Тъмната страна на Козирога е страхът за оцеляване, затова и неговата карта в таро е Дяволът. Тя олицетворява колективния страх, че няма достатъчно блага за всички. Козирогът издига стени, строи укрепления и слага бариери. През 2023–2024 обаче Плутон ще премине във Водолей и ще остане там почти две десетилетия. Тогава ще усетим с пълна сила Епохата на Водолея. През 2020, докато Сатурн транзитира във Водолей (от март до юли и след това от декември 2020 до 2022), влиянието на Козирог ще започне да отслабва и би трябвало да почувстваме вятъра на промяната. […]

Диамантна медитация (начало)

Седнете удобно или легнете по гръб. Дишайте дълбоко и се отпуснете с техниката 4–2–4–2: вдишвайте, докато преброите до четири, задръжте дъха си, докато преброите до две, издишайте, докато преброите до четири, и изчакайте до две, преди да вдишате отново. Едновременно си представяйте как с дъха си очертавате около себе си златен кръг. Така, вече се намирате в средата на златен кръг или сфера. После си представете вписан в него/нея сребърен квадрат. Съсредоточете се и със силата на въображението наклонете квадрата на 45 градуса, за да се превърне в ромб (диамант), чиито върхове докосват кръга. Ето че седите в диамант, заобиколен от пръстен. Представете си четири неща, които искате да се материализират тази година, разположени по едно във всеки ъгъл на диаманта. […]

ИЗТОЧНИК – https://www.jenatadnes.com/shesto-chuvstvo/gal-sason-za-2020-rajdaneto-na-nov-svyat/

***

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *