Сабиански символи: Сатурн – Плутон Съюз 2020

Този пост е написан от Джеймс Бърджис, писател и учител по астрология. Повече за Sabian Symbols и неговия подход към астрологията можете да прочетете на неговия уебсайт  Sabian Mysteries.

Сатурн и Плутон са сериозните! И през 2020 г., и двамата се насочват точно на 23 градуса Козирог , който в Астрологията се нарича конюнкция.

Сабианският символ за 23 градуса Козирог е: „Две награди за храброст във война“ и можем да използваме този символ, за да отключим дълбокия смисъл зад това подравняване.

Преди да разберем какво може да се опитва да ни покаже Sabian Symbol, първо трябва да разберем цикъла на Сатурн-Плутон.

Цикълът на Сатурн-Плутон започва, когато те се съберат в точката на свързване, достигат висока точка на яснота в опозиционната точка (това е, когато Сатурн и Плутон са подредени точно един срещу друг) и след това навлиза в угасващ период, когато плодовете се събират “и неговото значение се разкрива по-пълно.

Един от начините да се види този цикъл е като танц между неудържимите сили на еволюцията (Плутон) и нашия човешки опит да предложим някаква съпротива срещу него, като се опитваме да поддържаме моралния авторитет на закона и реда (Сатурн).

За да разберем какво можем да очакваме през 2020 г., можем да погледнем назад към цикъла на Сатурн-Плутон от миналото и да видим какво се случва в точката на свързване (началото) и опозиционната точка (връх).

На Сатурн Плутон цикъла на 1947

През 1947 г. Сатурн и Плутон са били в съвпад с началото на нов цикъл.

През този период и Сатурн, и Плутон оформиха технологичната, икономическата и политическата ера, която последва, например – ЦРУ, компютрите и Международния валутен фонд започнаха и по-драматично, Студената война между Съветския съюз и Запада беше първа. идентифицирани и посочени.

През 1965 г. възникна опозиционната точка на този цикъл и ние видяхме консервативните сили на закона и реда да се изправят срещу силния тласък на историческата промяна.

Тийнейджърите оспориха нормите на родителите си за приемливо поведение и също така поискаха голямо икономическо влияние. Беше епохата на секса, наркотиците и рокендрола. Политическата сцена също беше отменена, след гражданското неподчинение в САЩ и Русия в подкрепа на правата на човека и срещу войната във Виетнам.

Технологията също се премести нагоре с началото на използването на микрочипа: Електроника!

До края на този цикъл Сатурн-Плутон бяхме преместени от индустриалната епоха към информационната ера.

На Сатурн Плутон цикъла на 1983 г.

Последният цикъл „Сатурн-Плутон“ започна през 1983 г. През този период видяхме въвеждането на бизнеса с крек-кокаин, чието тъмно влияние и финансови последици бяха толкова немислимо значими, че с времето стана заплаха за националните правителства.

Видяхме също, че технологията, икономиката и политиката действат в унисон, за да определят темпото за бум на дотком.

Опозиционната точка на този цикъл се е случила през 2001 г., когато видяхме ужасяващите събития от 911 г. Това създаде огромно вълнение не само в Съединените щати, но и в целия свят, което доведе до много промени в сигурността и „войната срещу терора”.

От разглеждането на тези два минали цикъла, ние многократно срещаме връзката между Сатурн и Плутон, изразена в събития, които показват как структурите на цивилизацията в крайна сметка не съвпадат с безмилостните императиви на промяната.

И така, какво можем да очакваме сега? По какъв начин конюнкцията през2020 г. може да повлияе на нас лично?

През следващата година трябва да видим (макар и едва разбираме) нови инициативи и събития, които представляват опит да се контролира неконтролируемото (Сатурн срещу Плутон).

Плутон е най-вече в безсъзнание – кой би могъл да предскаже значението на Студената война през 1947 г., или през 1983 г., до какво би довел крек-кокаинът?

Плутон ще има своя път и най-доброто, на което можем да се надяваме е, че можем да ограничим последствията, като научим нещо от това, което ни учи.

Какви са въпросите на Сатурн-Плутон в заглавията на следващата година?Може би тези, и със сигурност други:

  • Изменението на климата
  • Край на политическата власт
  • Нарушаване на личното пространство
  • Недостиг на нефт и вода
  • Икономическата експанзия на Китай
  • 5G технология

Независимо дали проследяваме връзката с нашия личен живот, това са основните движещи сили, на които всички сме подложени.

Ще открием себе си, че представяме или силата на Плутон да променяме, или волята на Сатурн да контролира нещата. Или дори и двамата в един и същи ден – като родителски авторитети на нашите деца, а може би и като интензивно противопоставящи се бунтовни служители на нашите тиранични босове!

Това ни връща към символа на Сабиан за връзката: Две награди за храброст във войната.

Можете да прочетете повече по-подробно за значението на този Sabian символ на моя уебсайт , но по същество това показва как обществото има и изпълнява задължението си да признае изключителна служба.

Намекът тук е, че това са моменти, когато възниква необходимост от изключително обслужване. Това, на което можем да се надяваме, е, че някои хора се издигат и при някои лични разходи са готови да се изправят срещу несправедливостта. Можем да се доверим, че ще бъдат възнаградени за това.

Последният цикъл на Сатурн-Плутон беше много ясно повдигнат от жестокостта на Световния търговски център и тъй като друг започва, този цикъл вече приключва.

Научихме ли каквото и да ни подтикнат да научим? Кой може да каже?

Сабианският символ за това събитие беше: „Миналото на вдовицата се осветява“ , което е много общо с разрешаването на нерешени въпроси от миналото.

Всеки от нас трябва да прави това на всяко ниво и конюнкцията на Сатурн-Плутон ще разкрие степента, до която все още не сме го направили.

източник – https://foreverconscious.com/sabian-symbols-saturn-pluto-conjunction-2020

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *