Родохрозит

Родохрозит
Името му произхожда от гръцки и означава “ с цвят на роза“. Наричат го и „камъкът на любовта и баланса“, тъй като подсилва и балансира любовта на всички нива.
Родохрозитът е манганов карбонат, с възможни примеси от калций, желязо и цинк. Среща се под формата на плътни зърнести агрегати, бъбрековидни сталактити, по-рядко кристали. В Аржентина, в древните сребърни рудници на инките се срещат уникални сталактити от родохрозит.  Цветът му варира от бледо- и яркорозов до малиновочервен с бели ивици.
Твърдост: 4
Находища: Аржентина, Унгария, САЩ, Германия, Монголия, Русия, в България- Родопи, Осогово.
Магически свойства:
В Монголия се смята за „камък на сърцето и душата”, който привлича любов, успокоява емоциите и зарежда с чиста енергия.
В източните народи  родохрозитът се използва като амулет за привличане на партньор. Вярва се,че помага за установяване на хармония в живота и щастие в семейния живот. Дарява мир и благополучие в дома. Защитава жилището от отрицателна енергия и завистливи хора.
Този камък балансира чувствата, лекува емоционалните рани и травми и ни учи как да отворим сърцето си за даване и получаване на любов. Стимулира паметта и интелекта, развива красноречието и творческото мислене. Дарява жените с благополучие и здраве.
Лечебни свойства:
Описано е стимулиращото му действие при проблеми със зрението, кожата, косата, дихателната и храносмилателната система. Помага за премахване на токсините от организма. Лечителката Катрин Рафаил препоръчва използването на елексир от родохрозит за лечение на рак и заболявания на черния дроб. Носен под формата на бижу влияе благотворно върху цялостната обмяна на веществата, помага при объркване и тревожност, както и за емоционално освобождаване.
Чакри: сърдечна и слънчев сплит
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; масаж; носене под формата на бижу;
Препоръки : преди или след употреба се измива под течаща вода.

източник – http://bijumineral.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *