Пренит

 

Пренит
Именуван е в чест на датският капитан Хедрик фон Прен, който го е открил в района на нос Добра Надежда в Южна Африка и го е донесъл в Европа.
Пренитът по химичен състав е калциев алумосиликат. Среща се под формата на бъбрековидни агрегати, по-рядко образува псевдокубични плочести кристали. Цветът му варира от зелен, жълтозелен, ябълковозелен, сивозелен до кафявозелен.
Твърдост: 6,5-7
Находища: САЩ, ЮАР, Китай, Австралия, Германия.
Магически свойства:
Пренита е камъка на мира и спокойствието. Защитава от всичко лошо и негативно, като подсилва вътрешната ви енергия. Някои магьосници, го използват за свръзка с духовете на починали хора, а също е и мощен камък за спомняне на сънищата. Пренита е известен още и като камъка на пророчествата. Някои магьосници твърдят, че този кристал, може да направи едно пътуване до миналото, да си спомните предишния си живот, а дори и да видите бъдещето.
В Европа се приема, че пренитът има особено въздействие върху жените. Помага им да намерят своето място в живота, да станат по-уверени в себе си и да бъдат по-привлекателни за другия пол.
Лечебни свойства:
Пренитът активизира жизнените сили на организма, стимулира имунната система, полезен е за лечение на подагра и анемия. Премахва натрупаните токсини и регенерира тялото.
Поставен за няколко часа в областта на бъбреците помага при бъбречна недостатъчност и други заболявания на този орган.
Чакри: сърдечна и слънчев сплит
Енергия: Ин
Начини на приложение: чрез контактно въздействие, под формата на бижута.
Препоръки: преди или след употреба се измива под течаща вода.
Зодия: няма точно установена.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *