„Исусов камък“

ХЕЛИОТРОП

Хелиотроп, е тъмнозелен със ситни  яркочервени точки и петънца от окислен хематит.

Магически свойства:
Древните египтяни са го използвали като магическо средство за да получат желаните неща, да се преборят с всичко, което им препречва пътя към успеха, да накарат другите да повярват в думите им.
Гърците и римляните носели хелиотроп за по-голяма издържливост по време на спортните игри, да си осигурят благоразположението на властимащите, да добият слава.
През Средновековието много скулптори извайвали главата на Христос от хелиотроп, като червените петна по челото му съвпадали с раните от трънения венец. Поради това е известен още и като „Исусов камък”.
Хелиотропът поощрявa творческото и прoфесионално развитие. Провокира късмет в любовта. Създава нагласа за голямо благосъстояние и готовност да се приеме изобилието. Увеличава самоувереността, носи слава и привлича пари. Присъствието му в стаята под формата на някакво изделие повишава умствената активност и усилва способността за концентрация.
Смята се, че помага и при съдебни дела. . Ако ви предстои съдебен процес, сложете хелиотроп върху документите по делото и го оставете за три нощи. Носете го в себе си, когато влизате в съдебната зала.
Лечебни свойства:
Мощен лечебен камък, използван за лечение на рани, за предотвратяване на кръвоизливи при хирургическа операция и раждане, при сгъстяване на кръвта, съсиреци, запушени артерии или слабо кръвообращение, при разширени вени и хемороиди.
Смята се, че хелиотропа действа благотворно на кръвообращението, в частност увеличава количеството на хемоглобина в кръвта. При контактно въздействие върху сърдечната чакра стимулира кръвоносните органи- черен дроб, бъбреци, далак за пречистване и подсилване.
Препоръчва се още при отлагане на калций в пикочния мехур и цистит, и за лечение на тумори и новообразувания.
Чакри: сакрална, сърдечна
Енергия: Ян
Начини на въздействие: полагане върху чакрите; контактно въздействие върху проблемните места; под формата на бижу.
Препоръки : преди или след употреба  се измива под течаща вода.

Находища: Австралия, Китай, Бразилия, Средна Азия, в България- Източни Родопи

източник – http://bijumineral.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *