10 симптома, че в тялото ви има твърде много негативна енергия

Както позитивната енергия, така и негативната е навсякъде около нас. Тя е в хората, в сградите, в домовете, в колите и в градския транспорт. Навсякъде. Ако сте чувствителни вероятно я усещате като „енергийна плесница“, която понякога ви оставя без дъх, а друг път просто искате да избягате от мястото, срещата, човека.

Всъщност, една от най-добрите стратегии за справяне с негативната енергия е да спрем да бягаме от нея. Ако я приемем като нормална част от живота ще знаем, че е напълно нормално да се „замърсяваме“ с нея, както е съвсем нормално да се „почистваме“ след това.

Можете да видите как да изчистите енергията си ТУК. В тази статия ще обърнем внимание на това кои са симптомите, които показват, че е време да се „почистим“, но най-вече – да го направим още днес, за да се чувстваме в най-добрия си енергиен баланс.

1. Имате главоболие

Главоболието често ни сигнализира, че мислим твърде много и страдаме от хроничен стрес. Нека не забравяме, че мисловният хаос и негативните мисли, които минават през ума ни съдържат негативна енергия, която в голяма степен е в основата на болката на главата. Вместо всеки път да посягате към аспирина опитайте да подбирате мислите си, както и да усвоите нови стратегии за справяне със стреса като медитация и йога.

2. Болка в стомаха

Болката в стомаха е още един симптом, който показва, че сме „попили“ много негативна енергия от средата ни. Много често, когато се сблъскаме с с много негативна енергия (човек, място, среща, помещение, предложение) може да усетим, че ни се гади или нещо ни „пробожда“ в стомаха. Това е един начин да разберем, че конкретното нещо не е здравословно за нас.

3. Напрегнати сте без причина

Много често негативната енергия се проявява в тялото ни като дифузно напрежение, което няма обяснима причина. Умът ви е тревожен. Изпитвате коктейл от негативни емоции, които дори не можете да определите. Чувствате се изтощени. Грижата към себе си е един много добър начин да противодействаме на негативната енергия. Направете си подарък, сгответе си любимото хапване и си отделете време за почивка.

4. Хронична умора

Когато тялото ни е претоварено с твърде много стрес и негативна енергия често това се проявява в синдрома на хроничната умора (изтощение на надбъбречните жлези). За да се справим е добре да премислим навиците си за отпускане и почивка. Важно е да отделяме време за качествен сън, здравословно хранене, както и за разходки сред природата. Всичко това ще ви помогне да се освободите от хроничната умора и да подобрите начина си на живот.

5. Неспокоен сън

Ако заспивате трудно, имате кошмари и се събуждате често през нощта това е знак, че имате нужда да почистите енергетиката си от чужда и застойна енергия, която сте „попили“ от средата около вас. Можете да отидете на рейки терапия. Тя действа като енергиен душ и отстранява старата енергия от тялото, за да можем да се радваме на спокойни и сладки сънища още същата нощ.

6. Не можете да си поемете дъх

Безпричинното затруднение в поемането на въздух буквално ви казва, че въздухът около вас е замърсен с твърде много енергия. Отворете прозорците или излезте на чист въздух, за да „проветрите“ енергийната и система.

7. Хронична болка

Една от любимите „дрехи“ на негативната енергия е хроничната болка. Тя предизвиква напрежение и спорадични контракции в мускулите, което води до умора и болка в раменете, гърба, ставите. Ако имате болка с неясен произход това е знак, че трябва да почистите енергетиката си и да се погрижите за себе си.

long distance phone calls

8. Депресия

Депресивното настроение е знак, че в тялото ни има твърде много негативна енергия. Това може да се дължи на стресиращо събитие в живота ни или на негативна работна атмосфера. Опитайте да се махнете за известно време от ситуациите и хората, които редовно ви зареждат с негативна енергия, за да можете да възстановите енергетиката си.

9. Чувствате се откъснати от себе си

Ако се чувствате откъснати от себе си и тялото си това е червен флаг, който трябва да вземете под внимание. Вашето тяло е вашият дом. Ако не се грижите за него и не го почиствате качествено от старата енергия можете да започнете да се чувствате откъснати от себе си. Не подминавайте този знак.

10. Объркани сте

Ако разговорите с някого ви карат да се чувствате объркани, тревожни, разстроени или имате физически симптоми (пробождане в стомаха, главоболие и др.) това е знак, че срещу вас стои човек с много негативна енергия. След среща с такъв човек изчистете енергията си, вземете душ и направете медитация, която да заземи ума ви в настоящия момент.

6 практики, с които да се освободим от негативната енергия

Живеем в дуалистичен свят – добра и лоша енергия, правилно и погрешно. Точно затова Земята е много добро училище за душите ни. Ако нямаше раздвоение, нямаше да има болка, радост, болка и всичко друго, което има своя противоположност. И най-вече –нямаше да има развитие. Точно това е идеята на различните енергии, с които ние всеки ден взаимодействаме. Те ни предлагат уроци, които ежедневно трябва да научаваме и да продължаваме напред. Енергиите ни също са полярни – положителна и отрицателна. И един от важните уроци, които трябва да научим за себе си е да се предпазваме от отрицателната енергия и да не й позволяваме да завзема парченца от душата ни.

Предлагаме ви 6 начина, с които можете лесно и ефективно да изчистите енергията си всеки път, когато почувствате, че имате нужда. За най-добър резултат съчетайте няколко техники наведнъж.

Посейте намерение

Поставете дланите си върху сърдечната област и посейте намерение за освобождаване от негативната енергия. „Освобождавам се от негативната енергия/от чуждата енергия/от енергията, която не ми е необходима.” Също така можете да запишете намерението си на лист и да го изгорите. Кажете намерението си с глас. Използвайте гласа си, за да заявите във Вселената, че се освобождавате от всичко, което пречи на израстването ви.

Ароматни пръчици

Определени аромати могат да ни помогнат в това да изчистим енергията си и да си върнем усещането за хармония, потопени в чиста и светла енергия. Използвайте ароматни пръчици, например розмарин, кедър или градински чай. Запалете ароматната пръчица и нека пламъкът се загаси, да остане сам лек дим. Прокарайте пръчицата по тялото си отдолу-нагоре, за да изчистите негативната енергия изцяло.

Смейте се

Смехът и радостта представляват най-високата вибрация и именно смехът притежава удивителното свойство да изчиства негативната енергия от тялото ни като я извежда директно навън. Пуснете си смешно видео или започнете да се смеете съзнателно като терапия. Именно това свойство на смеха е залегнало в т.н. смехотерапия. Изсмейте негативната енергия навън.

Запалете свещи

Една свещ е съвсем достатъчна, но важното тук отново е намерението. Посейте намерение за пречистване и си кажете, че пламъкът на свещта изгаря негативната енергия.

Свирете на барабан

Ако нямате барабан вкъщи, можете да си пуснете видео от youtube, например Native american drum music. Можете да пуснете тази музиа за фон и отново да посеете намерение за изчистване на енергията и възвръщане на естествения ви хармоничен баланс.

Танцувайте

Танцувайте, за да се освободите от всичко негативно! Танцувайте сами, правете движения с цялото си тяло. Затворете очи и си представете, че танцувайки се освобождавате от всичко, което ви задържа и блокира. С всяко движение ставате все по-свободни, а радостта изпълва съществото ви и ви облива светла и мека енергия, свобода, творчество и креативност!

източник – /frida.bg/2017/06/20/6-практики-да-се-предпазим-енерги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *