Характеристики на зодиите според декадата на раждане

Всяка зодия покрива около 30 дни от годината. Астролозите делят всеки знак на 3 декади, тоест периоди от по 10 дни. Те смятат, че декадите много по-точно и подробно определят потенциала и характеристиките на всяка една от зодиите.

Овен

Първа декада: 21 март – 31 март

Представителите на зодия Овен, родени през първата декада са „програмирани“ да влияят на другите с богатото си въображение и огромната си енергия. Това са хора с невероятно изразена индивидуалност. Те са родени лидери и обичат да демонстрират своето господство. Те не могат да си позволят да загубят. Понякога темпераментът им е твърде огнен. Това са хората, които участват във всяко мероприятие и /или инициатива на 100%. Те се ръководят от сърцето си и успяват да се борят за мечтите си.

Втора декада: 1 април – 10 април

Овенът от втората декада е склонен да прави нововъведения в живота си. Тези хора са пълни с жизненост, но пък са малко непостоянни. Те обичат да демонстрират своите чувства, които пък често ги подтикват към действия. Хората, родени през тази декада, са чувствени и страстни. Те не се страхуват от промяната в живота си и понякога дори я търсят нарочно. Имат високи цели за своята реализация. Те са оптимисти, които винаги се стремят да виждат позитивната, радостна страна на нещата.

Трета декада: 11 април – 19 април

Овните, родени през третата декада виждат решенията на всички по-сложни въпроси. Те не само знаят пътя на своето развитие, но осъзнават и своята кауза и не се спират преди да видят резултатите от усилията си. Често техният ум лети в бъдещето. Тези хора винаги се стремят към по-далечните и трудни за достигане цели. Те обичат сами да решават всичко важно в живота си и не се нуждаят от съветници. Този тип Овен постоянно е гладен за знания. Той лесно комуникира с хората, инстинктивно усещайки емоциите им.

Телец

Първа декада: 20 април – 30 април

Телците от първата декада са приятелски настроени. Те лесно се отварят пред другите и бързо създават нови познанства. Имат творчески способности и афинитет към красивите неща и изкуството. Ценят стойността на това, което сами са изкарали със собствения си труд и усилия. Тези хора имат твърди убеждения за почти всичко и са готови да ги защитават докрай – невъзможно е човек да ги убеди в нещо друго. Тези представители на зодия Телец предпочитат да се движат по познати пътеки.

Втора декада: 1 май – 10 май

Телците от втората декада са отлични в планирането, подреждането и организирането на нещата. Те се ръководят от принципите си, но понякога интуитивно избират други по-неконвенционални решения. Другите хора възприемат тези Телци за справедливи, честни и компетентни личности и им се доверяват. Те работят чудесно в екип, макар да се опитват да определят и да налагат на другите собствените си методи на работа.

Трета декада: 11 май – 20 май

Телците от третата декада са силни личности. Те внимателно и последователно въвеждат своите идеи в живота на другите. Те са интелигентни, преценката им за нещата е брилянтна и винаги си правят верните заключения. Тези Телци могат незабавно да оценят ситуацията. В емоционален план тези хора не са много гъвкави. Постоянни са в чувствата си, но са големи инати и не са склонни на компромиси.

Близнаци

Първа декада: 21 май – 31 май

Близнаците от първата декада имат изключителни идеи, богато въображение, остроумие и красноречие. Те са вдъхновени от новите идеи. Те не се поддават лесно на влиянието на другите. Тези хора с лекота вземат решенията си и лесно реализират своите цели. Мислят логично и не се поддават на чуждите мнения, нито пък се оставят емоциите им да ги заблудят. В любовта те държат да усещат истинска близост със своя партньор. Като темперамент са напрегнати и нервни.

Втора декада: 1 юни – 10 юни

Близнаците от втората декада са наистина приятелски настроени. Те „цъфтят“ на фона на социалните си контакти. Човекът, роден през тази декада, пръска съчувствие около себе си и демонстрира своите чувства и мисли ясно. За този човек е много важно да получава разбирането и одобрението на другите. Той се отличава в групата и рядко остава сам. Любопитен е към света, следва мечтите си и иска да открие неизвестното.

Трета декада: 11 юни – 20 юни

Близнаците от третата декада са майстори при вземането на оптимални решения. Тези хора се ръководят повече от собствения си ум, отколкото от емоциите си. По отношения на любовта, тези хора могат да бъдат спечелени най-вече от чуждия интелект. Те трябва да се възхищават на ума на половинката си, за да отворят сърцето си. Другите хора харесват тези Близнаци заради умението им да се забавляват и заради чувството им на хумор.

Рак

Първа декада: 21 юни – 30 юни

Ракът от първата декада лесно се заинтересува от новите идеи. Тези хора са сърдечни и емоционално щедри приятели, партньори и/или колеги. Те имат вродена чувствителност и се съобразяват с чувствата на другите хора. Тези хора от зодия Рак не се отричат от аргументите на ума си, въпреки че ценят повече емоциите си. Основното желание на тези личности е да намерят стабилност и сигурност в живота си.

Втора декада: 1 юли – 11 юли

Ракът от втората декада прави всичко в живота си с огромен интензитет. Това е човек с дълбоки корени. Той вдъхва увереност на околните. Осигурява на близките си хора топла атмосфера. Този Рак е изключително интелигентен и разумен при вземането на решения, но определено е повлиян от своите интуиция и емоции. Той цени стойността на парите. Любовта за този човек е изключително романтично и сантиментално преживяване.

Трета декада: 12 юли – 22 юли

Ракът, роден през третата декада е грижовен и отдаден на близките си човек. Той е много чувствителен. Стреми се да постигне истински баланс в живота си, като иска в него да има любов и красота. Този Рак е гъвкава личност, която се адаптира лесно към нови обстоятелства и хора. Има силна нужда да принадлежи към здраво семейство и да си създаде домашен уют. Този Рак има традиционна ценностна система.

Лъв

Първа декада: 23 юли – 1 август

Лъвът от първата декада създава впечатление, че е колоритна личност, която има изключителен и впечатляващ начин на живот. Този човек вижда себе си по-скоро в главната роля (като шеф), отколкото в ролята на подчинен. Той вдъхновява хората около себе си и им дава смелост. Не се страхува да изразява емоциите си. Този Лъв много се влияе от първото си впечатление за хората и то е много важно в отношенията му с другите.

Втора декада: 2 август – 12 август

Лъвът от втората декада обича да демонстрира величието си. Той има огромно его, което обаче кара другите да го уважават. Този Лъв има способността да разрешава най-сложните проблеми за един миг. Има чувство за хумор, въпреки че му липсва самокритика и не умее да се надсмива над грешките си. Този Лъв се мотивира лесно и никога не се оставя на стари лаври. Не се страхува да поема нови, трудни предизвикателства.

Трета декада: 13 август – 22 август

Лъвът от третата декада е твърд и постоянен. Бързо реагира на вътрешните си импулси. Има бързи реакции и желание да действа и да въвежда нови идеи в живота си. Този Лъв не е много търпелив, тъй като постоянно е жаден за нови предизвикателства. Понякога еуфорията и мечтите на този човек са негови мотиватори, друг път са пречки по пътя му.

Дева

Първа декада: 23 август – 1 септември

Девата от първата декада има невероятно аналитичен ум. Тя е човек, благословен с интелект и бърза мисъл. Тази Дева е рационална и водена от здравия си разум. Тя винаги иска да предскаже както резултатите, така и източника на проблема. Тази Дева е сърдечна и се отличава със специфичното си, интелигентно чувство за хумор. Хората, родени в първата декада на този знак, изискват много както от себе си, така и от другите.

Втора декада: 2 септември – 12 септември

Девите от втората декада обръщат внимание на детайлите. Внимателното планиране на нещата ги предпазва от грешки. Тези Деви имат принципи и правила, но в същото време са гъвкави и се адаптират към другите. Тези хора се раздават за близките си, макар да си падат сурови критици. С готовност демонстрират своята привързаност към партньора си. Тези хора умеят да взимат успешни решения в живота си.

Трета декада: 13 септември – 22 септември

Девите от третата декада са най-капризни. Те са отворени към другите. Интелигентността им се изразява под формата на думи, шеги и разговори. Имат артистични заложби и ценят свободата си. Тези Деви имат много силен характер. Не се поддават много често на емоциите си. В повечето случаи се радват на добро настроение. Тези Деви дават много от себе си на любимия човек, но очакват постоянно внимание и възхищение от него.

Везни

Първа декада: 23 септември – 2 октомври

Везните, родени през първата декада, са очарователни, фини и харизматични личности. Те обичат света на лукса, красотата и блясъка. Тези хора успяват да пръскат очарованието си сред своя социален кръг и обикновено са център на вниманието. Те доброволно отговарят на чувствата на другите. Това са творчески личности, които обичат да изследват новостите. Те са романтични и доста влюбчиви хора.

Втора декада: 3 октомври – 13 октомври

Везните от втората декада очароват другите по-скоро със своята интелигентност, макар че и на тях не им липсва голям магнетизъм. Те са последователни в реализирането на своите намерения. Това са спокойни, умерени натури. Във всички отношения, било то професионални или лични, тези хора търсят хармонията. В същото време те са доста независими и мразят да бъдат ограничавани.

Трета декада: 14 октомври – 22 октомври

Везните от третата декада са пълни с енергия и с апетит за един по-пълен и интересен живот. Те постоянно търсят нови идеи, нови начини и нови насоки. Те мислят рационално и си правят точни заключения. Имат лидерски заложби. Те не могат да постигнат така желания баланс, ако не усещат одобрението на другите. Тези хора никак не са наивни, но все пак твърде много се стремят да се харесат на околните.

Скорпион

Първа декада: 23 октомври – 1 ноември

Родените през първата декада Скорпиони са най-точните представители на този знак. Това са силни личности, които признават традиционните принципи и ценности. Хората могат лесно да намерят в тяхно лице доверен приятел и/или ментор, стига никога да не си позволяват да ги излъжат. Тези Скорпиони са потайни и рядко показват явно своите чувства. Те много обичат да контролират действията на другите.

Втора декада: 2 ноември – 11 ноември

Скорпионите от втората декада се раздават повече за своите близки. За тях е удоволствие да посвещават своето лично време на другите. Те обичат да дават съвети, тъй като инстинктивно знаят как да помогнат на човека отсреща. За тях човешките взаимоотношения са от съществено значение. Романтичната им връзка е основен приоритет за тях. Тя трябва да бъде изпълнена със страст, романтика, любов.

Трета декада: 12 ноември – 21 ноември

Скорпионите от третата декада са хора, които буквално могат да омагьосат обкръжението си със своя вътрешен свят. Те имат огромен личен чар и са свръхчувствителни. Те са големи идеалисти и са готови да се борят за своите ценности и принципи докрай. Техните чувства са много интензивни и доста натрапчиви понякога. Тези чувства оказват силно влияние върху действията на човека, роден през тази декада.

Стрелец

Първа декада: 22 ноември – 1 декември

Стрелците от първата декада искат да разберат универсалните истини и идеи за света. Те имат нужда животът им да бъде пълен с приключения и изненадващи ситуации. Ранните Стрелци много лесно очароват другите със своя голям оптимизъм и със силната си мотивация за нови познания. Тези хора са енергични, интересни и честни. Те имат свободен и независим дух, който е и доста неспокоен на моменти.

Втора декада: 2 декември – 11 декември

Родените през втората декада Стрелци са най-активните инициатори в своята социална група. Те никога не изчакват – просто действат. Те са смели и лесно преживяват и преминават през най-трудните житейски ситуации. Готови са да отстояват докрай своята позиция. Като партньор, приятел и колега този Стрелец заслужава доверие. Трудно е да го накараш или да го убедиш да направи нещо, защото той обича да действа по свой собствен начин.

Трета декада: 12 декември – 21 декември

Стрелците от третата декада са големи приятели, които ще ви забавляват, ще проявяват разбиране към вас и винаги ще са готови да ви утешат в труден момент. Те имат богат жизнен опит в повечето сфери на живота и затова могат да ви предложат ценни уроци. Тези хора са щастливи да споделят своите впечатления от света с другите. За тях любовта е свързана най-вече със страстта – те слушат поривите на сърцето си.

Козирог

Първа декада: 22 декември – 31 декември

Козирогът от първата декада е отговорен и надежден човек. Той живее в съответствие със собствения си ритъм и с принципите, в които вярва. Той е съвестен и последователен човек. Този Козирог е склонен да поставя граници на своите чувства. Той усеща кога трябва да спре и кога трябва да продължи да преследва своите цели. Когато се влюби истински, този човек показва на половинката си съвсем друго свое лице.

Втора декада: 1 януари – 10 януари

Козирогът от втората декада определено е по-мек и по-уравновесен от Козирозите от другите две декади на този знак. Той е по-доверчив и не е чак толкова скептичен като другите. Той си пада малко индивидуалист и умее да се радва на моментите, които прекарва сам със себе си. Готов е да направи всичко за своето семейство, което е приоритет номер 1 в живота му. Този човек трудно изразява емоциите си – по-скоро го прави чрез действия.

Трета декада: 11 януари – 19 януари

Козирогът от третата декада е човек, който може да се похвали с изключителна интелигентност. Той с невероятна лекота се адаптира към новите обстоятелства и към новите хора, които среща по пътя си. Този Козирог вярва истински в своите идеи и мечти и ги преследва докрай. Той обаче не е фантазьор и си поставя реалистични цели. Той е здраво стъпил на земята човек.

Водолей

Първа декада: 20 януари – 29 януари

Човекът Водолей от първата декада може да се похвали с изключително проницателен ум. Това е творческа натура, с голям интелект. Този човек умее да води интересни разговори и като цяло има страхотно чувство за хумор. Този Водолей се интересува от почти всичко, той живее така сякаш съдбата го провокира. Привлича промените. Той е топъл и отворен към обществото, но малко студен към близките си. Цени твърде много личната си свобода.

Втора декада: 30 януари – 8 февруари

Водолеят от втората декада е най-мотивиран, амбициозен и енергичен. Той лесно печели симпатиите и съчувствието на околните. Този човек искрено изразява това, което мисли, дори понякога е твърде прям в своите намерения и изказвания, и без да иска може да обиди човека отсреща. В любовта той никога не губи контрола над ситуацията. Той е обран в емоциите си и също понякога изглежда студен и отдалечен.

Трета декада: 9 февруари – 18 февруари

Водолеите от третата декада са хуманисти. Това са хората, които най-много познават и разбират човешката природа. Тези личности имат способността да създават стабилни отношения, както професионални, така и приятелски. Те са романтични натури и големи мечтатели. Също така те са големи оптимисти, които не се отказват никога от очакванията си за лично щастие и благоденствие.

Риби

Първа декада: 19 февруари – 28 февруари

Рибите от първата декада са много състрадателни. Винаги са готови да защитават по-нещастните, по-малките и по-беззащитните. Те са отлични анализатори и наблюдатели на човешкото поведение и безпогрешно разбират другите. Буквално предвиждат мотивацията и поведението на човека отсреща. Те имат отлична памет и са интуитивни. Това помага и на личния им живот, и на кариерата им. Те са добри приятели, но са много приятни събеседници и когато са в кръг от непознати. Те са непоправими романтици.

Втора декада: 1 март – 10 март

Рибите от втората декада имат невероятно въображение. Понякога са на границата с илюзията, смесвайки реалността със страната на мечтите и фантазиите. Тези хора са благословени с артистичен талант. Те без най-малка съпротива изразяват най-скритите си емоции. Тези хора търсят хармония в живота си и избягват конфликтите. Чувствителни, деликатни хора, но в същото време са силни и непобедими. Тези Риби са склонни да се поддават на страстите си.

Трета декада: 11 март – 20 март

Рибите от третата декада са много мотивирани да действат и да бъдат проактивни. Те не чакат знак от съдбата, за да предприемат действия в търсене на лично щастие. Те са изпълнени с енергия и вълнение. Тези хора са в постоянно движение и постоянно въвеждат нови идеи в живота си. Те са откриватели. Понякога целите им са невероятно трудни за постигане, направо нереални. Те са мислители, които обаче се ръководят от сърцето си. За любовта, те са готови да направят много.

източник – http://lifetime.bg/характеристики-на-зодиите-според-дек-2

източник: tialoto.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *