Аспирин с мед за нежна кожа на лицето

Всяка друга част от тялото си можем да прикрием с подходящи дрехи, но лицето си няма как да прикрием – дори под най-добрите фон дьо тени неподдържаната кожа ще личи. Един от най-ефикасните начини да се погрижим за кожата на лицето си са домашните маски.

Обикновено в тях се използват продукти, които имаме в хладилника. Почитателките на домашните козметични процедури знаят, че маската с аспирин е един от най-добрите лекове за кожата на лицето.

Тя е подходяща за всички типове кожа, но най-добре повлиява на проблемната и мазна кожа, като я изчиства и придава страхотна мекота и свежест. Достатъчно е маската да се прави всяка седмица в продължение на три седмици.

Ако опитате да поглезите кожата си с тази маска, ще се уверите в страхотните свойства на аспирина – той е чиста салицилова киселина. Както знаете, тя е прекрасен ексфолиант, стимулира обновяването на кожните клетки и има противовъзпалително действие.

При редовна употреба ще забележите и друга промяна – неравностите по кожата ще бъдат загладени, а акнето постепенно ще изчезне. Всъщност салициловата киселина участва в повечето козметични серии, които се борят с проблемната кожа.

Пригответе си маската бързо и лесно у дома, а за целта ще са ви нужни следните продукти:

– Хладка вода

– Пчелен мед (може и кисело мляко)

– 4 аспирина

Първото, което трябва да направите, е да стриете аспирините на прах. Сложете ги в подходящ съд и добавете към вече стритите таблетки няколко капки вода – целта е да се получи хомогенна смес. Следва да добавите киселото мляко или пчелния мед, разбъркайте добре, докато се уеднакви сместа.

Започнете да нанасяте на лицето си, като най-добре е да правите това с пръсти, не с памучен или друг вид тампон. Оставяте маската за десетина минути и после измивате с въртеливи движения и хладка вода.

копирано от – http://lifetime.bg/

автор: Паолина Сярова

източник: ezine.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *