Цитрин, камъкът на изобилието!

Цитрин
Цитринът е кристална разновидност на кварца. Името му прозхожда от латинската дума „цитрус“ – лимонен, поради жълтият му цвят, който се дължи на примесите от тривалентно желязо в него. Обикновено се среща под формата на шестенни призми с пирамидален връх. Цветът му варира от бледожълт, златистожълт до кафявожълт.
Твърдост: 7
Находища: Бразилия, Мадагаскар, САЩ, Испания, Русия, в България- Родопите
Магически свойства:
В Древен Рим сенаторите са носили кристал от цитрин, защото се смятало, че той развива красноречието, изостря паметта и помага във взаимоотношенията и в контакта с различни хора.
Използвали са го и като амулет срещу алкохолизъм, лоши мисли, скандали, клевети и коварство.
С положителната си енергия носи радост и позитивизъм, поощрява мисълтта за нови идеи и избистря съзнанието. Увеличава оптимизма във всяка ситуация, чрез положителна нагласа на съзнателно и подсъзнателно ниво.
Спомага и за добрите взаимоотношения в семейството.
Във фън шуй, цитринът е „камъкът на изобилието”, който привлича богатство, късмет и успех.
Можете да го поставите в чекмеджето с парите или да го носите в чантата или джоба за да ви донесе паричен късмет.
Лечебни свойства:
Стабилизира работата на главния мозък, положително влияе на психиката и нервната система.
Полезен е при състояние на хронична умора, регулира ендокринната система, способства за изваждане на токсините от организма.
Цитринът оказва благотворно въздействие при проблеми с черния дроб, далака и жлъчния мехур и стимулира работата на храносмилателната система и панкреатичната жлеза.
Носен под формата на бижу прогонва кошмарните мисли, елиминира последствията от депресии и стрес и създава положителна нагласа.
Пиенето на заредена с цитрин вода по време на менопауза спомага за по-лесното преодоляване на психическия и физически дискомфорт.
Чакри: слънчев сплит, полова и сакрална.
Енергия: Ян.
Начини на въздействие: полагане върху чакрите, заредена с цитрин вода или под формата на бижу.
Препоръки : преди и след употреба се измива под течаща вода., пречиства се с морска сол.Много добре се комбинира с Кехлибар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *