Аметист, камъкът пази и чисти всякакви магии!

 

Аметист- камъкът на третото око, на мъдростта и познанието.

Аметистът е разновидност на кварца с виолетов цвят, който може да варира от тъмно-пурпурен до розов с различна плътност на цвета. Оцветяването му се дължи на присъствието на железни йони в кристалната решетка.
Облик : Среща се във вид на геоди, друзи и отделни шестстенни кристали.
Твърдост: 7
Находища: ЮАР, Зимбабве, Бразилия, Мадагаскар, Южна Америка, в България- Източните Родопи,
Камъни с виолетово оцветяване са рядко явление, поради което аметистът от дълбока древност е бил смятан за камък с огромна магическа сила. Първото писмено сведение за Аметиста е в съчинението на Тиртамос, в книгата “ За камъните“. Името му произхожда от гръцката дума аметистос (не пиян). Древните гърци са носели аметист срещу алкохолизъм, носталгия, лоши мисли и за предпазване от магии. В Древен Китай, вярвали , че аметистът осигурява благоразположение и положителен изход от съдебно дело. В Средновековна Европа, аметистът бил по-скъп от диаманта, наричали го „епископски камък“, защото го носили кардиналите и епископите.
Мъдреците и лечителите от Близкия Изток вярвали, че причината за всички болести е заболялата душа. Наред с молитвите, те предписвали и елексири, в които имало аметист. По-късно лекарите го използвали при главоболие, зъбобол,подагра, безсъние, невралгия и като защита срещу отрова и чума.
В Египет съществувала традиция, която е жива и до днес, младоженецът да подарява на булката, аметист под формата на сърце, за щастие и спокойствие на младоженците до края на живота им.
Магически свойства:
Аметистът се смята за камък на мъдростта и познанието, който развива интуицията и ума. Символизира просперитет, богатство и изобилие на всички нива. На тези, които се занимават с бизнес, аметистът им помага да се обкръжат с покровители и ги пази от нещастия и финансови загуби.
В семейно отношение внася мир и хармония. На творческите хора носи вдъхновение и нови идеи. Смята се и за мощен защитник от лоша съдба.
Лечебни свойства:
Смята се, че въздейства положително при главоболие, мигрена, безсъние, проблеми с имунната система.
Носен под формата на бижу влияе благотворно върху нервната система, създава чувство за сигурност и душевен покой, укрепва паметта, контролира емоциите, подтиква към творчески труд. Поставянето на аметист върху третото око оказва положително въздействие при главоболие и мигрена. При хрема и синузит, предварително загрети в гореща вода с морска сол късчета от аметист се поставят на синусите.
Друза, пирамида или монокристал от аметист, поставен в дома, пречиства и хармонизира атмосферата и неутрализира всякаква негативна енергия, пази и чисти всякакви магии.
Чакри: третото око и коронна
Енергия: Ин
Начини на въздействие: под формата на бижута, полагане върху третото око, масажни топки, хармонизация с помощта на аметистова пирамида, броеница.
Препоръки :преди или след употреба се измива под течаща вода. Не е препоръчително да се зарежда на пряка слънчева светлина за да не избледнее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *