Сатурн- Господарят на времето, кармата и дълга!

Господарят на кармата, студен, строг, суров, но справедлив! Непреклонен в изискванията си, налага дисциплина и ограничения, налага граници и търпение. Съдника на постъпките ни, сурово наказва или награждава за действията ни. Пазител на времето, наблюдава развитието на душата и отговаря за за нейния земен път, когато определеното ѝ  време свърши.

Сатурн не може да бъде нито измамен, нито или излъган.Оценява само истинските усилия, отхвърля мързела, безхаберието и лъжата. Изисква уважение към авторитета, опита, търпението. Критичен, последователен, уроците му се помнят дълго. Награждава, само ако наистина заслужаваме, компромиси не прави, а само следват повторения на неусвоените уроци, докато не ги научим. Сатурн е закона, ред, мъдрост,упоритост.

Разположението му в наталната карта показва хода на важните и трудни събития в живота ни, кармичните ни задачи, там където имаме да учим най-много уроци, където трябва да консервираме и дисциплинираме енергията си, какви отговорности имаме, в какво е необходимо да се отнесем наистина сериозно, да имаме висок морал в обещаната дума и уважение към традициите на рода. Лошо поставена планетата при раждане, дава страхове, блокажи, човек е хилав и неуверен.Родените със добре поставен рожден Сатурн са много отговорни още като деца, държат се разумно като възрастните, имат силно развито чувство за дълг, с годините увеличават значимостта на съвестен и добър човек. Само така, ще допуснем студеният, но калявящ Сатурн да внесе ред, сигурност и структура в живота ни.

В хороскопа ретроградният Сатурн е знак на стара душа, натрупала опит в много прераждания и сега е тук, за да доведе до прилагането му. Мисията е трудна, сякаш цялото бреме на света, лежи на раменете ни, но душата ни знае, че е достигнала необходимата зрялост и трябва да се справи с поставените ѝ задачи. Ако  се огънем само ще стане още по-трудно, но затова когато се справим с поставените ни уроци, Сатурн ще ни възнагради със запазване на постигнатото дотук, ще постигнем духовна мъдрост, чрез житейската си мисия! Сатурн е Господарят на съдбата ни, но само от нас зависи каква ще е!

Глифът на Сатурн -символизира, че кръста на материята е над душата, земния живот, е само преходен.

Сатурн завършва един цикъл около зодиака средно за 29 години.

Управлява – зодия Дева

Господар е на дати / числата / – 9 и 18

Съуправлява –с планетите Земя и Плутон

Ключова дума – Суровият учител

Анатомия – стомах, кожа, костна система,зъби, връзки, колена, ляво ухо и слухов орган, жлъчен мехур, паращитовидна жлеза, белтъчини.

Символизира карти Таро-Амулет – Отшелникът и Вселената

Символизира карти Руни – Иса /лед /и Ингуз / Богиня/

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *