Косите на Венера

 

Този камък, известен като „ косите на Венера“ , е познат също  като „любовни стрели”, „косите на Тетида”, „стрелите на Купидон”.

Камъкът е много любопитен, тъй като част от великата Венера, пази в себе си силата на любовта. Има много поверия, свързани с този минерален камък. И повечето от тях се отнасят до най- силното чувство на света- любовта.

Една от легендите за “Косите на Венера” гласи, че речните нимфи се скарали коя да вземе падналите на речния бряг “копринени нишки” след като богинята приключила с разресването на косата си. За да не остане някоя нимфа обидена, речният цар ги “заключил” в камъка.

Има и още една красива легенда за образуването на този минерал. Богинята Венера се къпела в извор и загубила кичур от своите прекрасни коси, а когато забелязала загубата, вече било твърде късно. Зимата била дошла и нейните къдрици останали вътре в леда. Прекрасната коса на Венера изглеждала толкова красива в леда, че богинята решила да я увековечи, превръщайки я в камък. Оттогава хората започнали да намират необикновения прозрачен минерал, в който се съдържат златни власинки.

Кварцът помага да получат дългоочакваното щастие и да намерят любовта. В древна Гърция смятали, че на собственика си минералът ще даде по-дълъг живот и той ще бъде активен до дълбока старост. Рутиловия кварц отклонява негативната енергия от притежателя си, развива мистични способности в човека, който го притежава.Той умее да раздвижва енергийните потоци, където физическата енергия е в застой.

Повишава имунитета,балансира аурата, извлича токсините от тялото, облекчава бронхит, настинки и грип, лекува дихателната система и всички заболявания на белите дробове, влия благотворно върху нервната система, помага при депресии, хормонални нарушения, инфекции.

Разнообразието и цветовете на камъка са много. Най-ценната разновидност на този камък има необикновена структура и външен вид. Обикновено включванията имат златист цвят. Но те могат да бъдат с различни цветове. Цветът на „косата“ зависи от примесите на определени елементи.
Химичният състав на този красив скъпоценен камък е кварц с тънки ивички от други минерали. Тези подобни на косъмчета или стрели включвания са от рутил, лепидокрокит, турмалин, актинолит или рибикит.

Минералът се добива най-вече в Бразилия, Казахстан, Узбекистан, Русия, Гърция, Индия, Мексико и Съединените щати.
Този минерал е добре да се носи постоянно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *