КАКВО СЕ СЛУЧВА САМО СЛЕД СЕДМИЦА АКО ПРЕЧИСТИТЕ ЧЕРНИЯ СИ ДРОБ!

Черният дроб е най-големият човешки орган /след кожата/. Неговото тегло е около 2,5 % от тежестта на човека. Намира се е в дясната горна област на корема, зад последните ребра и под белия дроб. Често му създаваме доста проблеми с лошите си навици, но добре функциониращият черен дроб успява да се справи с преяждането ни, препиването, нездравословния начин на живот, всичко това, което трябва да се преработи и пречисти.

Това е единственият ни орган, който може сам да се регенерира, подпомогнат и в работата си от препарати като ХЕПАРИКСИН. Покрай другото, изпълнява огромен брой функции – разгражда храната до основни съставки, работи за пречистването на тялото от вредни вещества, силно подкрепя имунитета и се грижи за детоксикацията. Той е пазачът, който обезврежда отпадъчните продукти и инфекциите, стои винаги на пост за здравето ни и синтезира жлъчката, така важна за храносмилането.

Колкото и защитни механизми да е предвидил архитектът на тялото ни за този важен орган, той е и най-уязвимият, поради нашия неразумен съвременен начин на живот. Какво наранява нашия черен дроб?

Храната – слагаме я на първо място, заради навика ни да ядем по много и все нездравословно. Само отворете хладилника си и погледнете – преработени, изкуствени храни, пълни с мазнини и химически съставки, които нямат реална стойност, освен да овкусят, дадат обем и трайност. Факт, модерният човек избяга от традиционните и естествени храни и се задоволи с полуфабрикатите, произведени в заводски условия, с огромна трайност. Ако търсите илюстрация, потърсете информация по етикета на любимата ви храна. Вижте кои са нещата, които намирате в колбасите, вместо месо, сол и подправки. Сега си представете и изпитанието, което поставяне пред черния дроб. Не е никак за подценяване и факта, че поради нездравословното хранене, голяма част от хората са с наднормено тегло, което допълнително товари и забавя функциите му.

 • Друг реален проблем за черния дроб е системната употреба на спиртни напитки. Тялото ни не прави особена разлика между разумна и неразумна употреба, не може да прецени количествата, особено в по-зряла възраст, съчетана с наднормено тегло и съпътстващи заболявания. С разграждането на алкохолните напитки се освобождават големи количества ацеталдехид , които блокират работата на черния дроб.  Алкохолът води и до омазняване, което допълнително забавя функциите.
 • Цигарите са лош навик, който трудно се изкоренява. Смята се, че пушачите умират 10 години по-рано от непушачите. Всички отрови, които влизат през дима, минават през кръвта, а черният дроб е богато кръвоснабден. Лекарите твърдят, че ако откажете цигарите на 60, смело можете да добавите 1-3 години към предполагаемата дължина на живота ви. Друг фактор са онкологичните заболявания – пушачите са предразположени към по-висок процент от ракови заболявания.
 • Стресът и нередовния живот са също сериозен фактор за чернодробни нарушения. Въпреки силната резистентност на черния дроб, той живее с нашето тяло и с неговия режим. Ако го подложите на безсънни вечери, нередовен режим на работа и никаква почивка, той със сигурност ще отреагира и ще влезе в дисфункция.
 • Чернодробните нарушения са предизвикани директно или индиректно от редица заболявания, като това се провокира и от приема на лекарства. Често в листовките се споменава за особеното внимание, с което да употребите това или онова, ако имате дисфункция на черния дроб. Не подценявайте тези предупреждения.

Здравословния начин на живот и употребата на природни лекове като ХЕПАРИКСИН може да спомогне и да върне функционалността на черния дроб.

Кои са първите белези на чернодробни проблеми?

Бъдете особено внимателни, ако видите някой от следните признаци. Бъдете особено предпазливи, защото различните дисфункции на черния дроб имат различни прояви и симптоми:

 • подуване на корема, запек, стомашно разстройство и гастроезофагеален рефлукс  – едни от началните белези на проблеми
 • загуба на тегло и обща отпадналост/умора
 • пожълтяване на кожата /промяна на нормалната пигментация
 • пожълтяване на урината
 • побеляването на изпражненията
 • необясними и внезапни пикове в телесната температура
 • гадене или повръщане, често и на кръв
 • пристъпи на сърбеж, които не можете да си обясните
 • промени в настроението и депресивни състояния

Повече от два в комбинация са добър довод да не си отлагате повече посещението при лекаря, както и незабавно включване в оздравителна програма, с присъствието на ХЕПАРИКСИН като подкрепящ медицински препарат.

Какво би се случило, ако пренебрегна съветите на лекарите?

За съжаление, освен трайно нарушеното качество на живот, проблемите в черния дроб водят до различни по тежест заболявания, които са често с фатален изход – цироза, онкологични проблеми, хепатит, различни по сложност и проблематичност функционални нарушения.

източник – http://medicaldiscoveries.info/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *