ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО

Три бързи пилинг маски за лице

В цяло основната роля на пилинга е една и съща: освежаване на кожата и възстановяване на естествения тен чрез премахването на повърхностния слой мъртви клетки и дълбоката мръсотия. Но въпреки основната функция , трябва да вземем предвид, че не всеки пилинг съответства на всеки тип кожа и за всеки период от време. Да речем , силните пилинг маски не трябва да използвате преди 30 – тата година. Ето няколко предложения , как сами да освежите лицето си в домашни условия.

За проблемна кожа
Всичко, което ви е необходимо, е тоалетно мляко за почистване на лицето или премахване на грима и обикновена сода за хляб. Пилингът се подготвя като се смесят малко от тоалетното мляко със содата , докато се получи необходимата плътност. Получената смес нанесете и хубаво масажирайте лицето . Обърнете внимание на проблемните зони . Оставете ексфолиантът около минута и изплакнете хубаво със студена вода, за да затворите порите.

За нормална до мазна кожа
Опитайте се да не изядете този пилинг докато го подготвяте ! Нуждаете се от една до две супени лъжици мед и също толкова канела. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес . Процедурата е същата както и с всеки пилинг. Нанесете на лицето и втрийте добре, след това изплакнете .

За нормална към суха кожа
Това е най-простият пилинг за който някога сте чували ! След като се отпуснете с чаша турско кафе , вместо да я измиете , използвайте утайката в полза на лицето . Нанесете и оставете да действа няколко минути и изплакнете с хладка вода. Лицето ще бъде гладко и лъскаво.
За още по-добри резултати след употреба на ексфолиант за кожа склонна на митисери използвайте маска от глина . След всеки пилинг е желателно да нанесете тоник за лице за затваряне на порите , както и за минимализиране натрупването на замърсявания през деня .

ИЗТОЧНИК – http://www.skypodnevniche.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *