КОЙ Е УРАН И КАКВО УПРАВЛЯВА В ХОРОСКОПА?

 

Уран, според древногръцката митология е първият бог на Вселената, цар на космическото небе.Роден е  от Гея / Земята/ и Хаос. Той е прародителя на всички останали богове. Освен, че е роден от Гея, тя била и негова съпруга, родили им се много деца- титаните, циклопите, сторъките.Всички били с ужасяващ външен вид, че Уран бил толкова отвратен от тях, че ги затварял в утробата на Гея. По-късно заточавал децата си в Тартар. Гея страдала за своите деца и накрая се възпротивила на Уран, убедила своите деца да въстанат срещу баща си. Един от синовете ѝ – Кронос / Сатурн / , успял да го кастрира.

В хороскопа, това е планетата на неочакваните промени, на бунтарството, на стремежа към свобода, оригиналност и уникалност. Подтиква към смели експерименти, безразсъдни решения. Провокира ни  да подчертаваме своята индивидуалност, ярко да се отличават от другите и да отхвърляме всякакви правила и ограничения. Действа по неочакван и драстичен начин!

Отговаря за новаторските идеи, изобретенията, технологиите, иновациите, революциите, въздушния транспорт, /космоса, самолетите /, обществеността и масите, електричеството, ядрените опити, химически газове, граждански сдружения и масите. Уран е изцяло ориентиран към бъдещето и модерните технологии и науки.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *