Виж, нещо изключително любопитно от “Посланието на Розите“!!!

Характера на човек, отговаря на предпочитания от него цвят.

Избери си Роза и виж защо те привлече тя:

Който предпочита Червено –  е енергичен, независим,  упорит, волеви, демонстративен, бунтар, самонадеян. Има  силен стремеж за успех. В любовта е страстен, сексуален,  краен, непредсказуем. Често се влюбва и желае да се  отдаде на другия. Но обикновено за кратко, защото се  насища бързо.

Който предпочита Оранжево –  вярва в собствените си  качества. Действа, за да се реализира. Успява да се  утвърди, но проявява уважение по пътя си. Оптимистичен,  удовлетворен, общителен, жизнен, емоционален е.

Който предпочита Жълтият цвят – еднакво добре умее да  работи и да се забавлява. Има ясни мисли и топли чувства.  Мисли с главата си, действа правилно. Емоцията не оказва  влияние на  решенията, които взема, но нагласата е  оптимистична и резултатите – високи.

Който предпочита Зеления цвят – желае да е в синхрон с  добрите енергии. Личният му успех е важен и по свой  начин си го постига, без да натоварва и изтласква по пътя  си останалите.

Който предпочита Синия цвят –  е уверен, отговорен,  стабилно стъпил на земята. Обича си работата, цени своя  труд и времето на другите. Има изградено мнение по  темите, които го вълнуват. Отделя часове, които прекарва  в размишления. В покоя се възстановяват силите му.  Мълчаливи, умеят да слушат. Последователни, вглъбени.

Който предпочита този изящен цвят, Лилавото, е естет. Харесван е  от смелите, от творците, от всички, които искат и умеят да се  забавляват и свободно да се отдават на мечтите си, водени  единствено от въображението си. Също от духовно богатите и космополитните хора, ориентирани  към безусловната любов. Това са  щедри хора, с дълбоки  чувства и познания. Мъдри, концентрирани,  дисциплинирани. Надарени с природна интелигентност и  вродени аристократични маниери, с изтънченост и власт.

РОЗОВО – романтичен, нежен, мек, цвят на принцеси.  Деликатен, миролюбив, сякаш шепне гальовни думи. Който го предпочита е чувствителен, срамежлив. Човек, гледа на живота с безгрижие,  надежда и очакване за сладки изживявания, има чисти идеи, но неясни мисли и  неприложими проекти.

Който предпочита  Бялото – раним, хрисим, кротък, спокоен,  искрен, вглъбен, умиротворен. Социален, загрижен,  честен към другите. Интерес към духовното, безразличие  към пари и материалните неща.

СРЕБРИСТО – елегантност, изящност. Създава празнично  настроение. Насища с фантазия и състояние, сякаш си в  приказка. Който го предпочита – умее да мечтае.

ЗЛАТИСТО – богатство, тежест, власт. Символ на пари,  власт, разкош. Който го предпочита е утвърден човек. Знае, че е успял и  смело го показва.

КАФЯВО – Придава зрялост. Асоциацията със Земята го  прави топъл. Спокойствието, което ни дава отпуска и  разтоварва. Внушителното богатство е натрупано с много  работа и неопетнена чест. Практични, делови, с трезва  преценка. Държат на семейството си, харесва им скромния  начин на живот. Издигат се, но го правят внимателно, без  излишни рискове. Които предпочитат кафяво, са последователни, с  изградени възгледи, следват своя план без да се натрапват  и пречат на другите.

Който предпочита Черното – Показва вкус и желае да го приемат  сериозно. Влияние, широк кръг от познати, но с малко са в  топли, сърдечни отношения. Но е и сигнал за тежки мисли, нерадостни дни, въпреки силата на волята.  Сексапил, еротика и класа. Черното е мъжки цвят и на  стилната дама.

от книгата „Чашата на познанието“2 – Вилма Младенова, издателство Асеневци

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *