Хороскоп на друидите – кое дърво си

 

Друидите са свещеници в келтските племена. Според техните вярвания, хората са създадени от боговете на дърветата. Това означава, че всеки човек притежава някои особени характеристики, както и нужди в живота, в съответствие с неговото рождено дърво. Ако и вие искате да разберете кое е вашето, то не се чудете повече.
Ела – 1.01.-11.01. и 5.07.-14.07.
Ако кажете на младата дама-ела, че е твърде бодлива, можете да получите именно елова клонка право в лицето. Но не бодлива, а пухкава! И елегантна, разбира се. Изобщо, елата е най-важното дърво. Въпреки това, танците около тези дами е по-добре да бъдат на малко разстояние. Елата обича, когато ѝ се възхищават за всичко, но във вътрешния си кръг пуска само избрани. И да, чака умело подбрани подаръци, като знайте, че обожава гирлянди и стъклени топки.
Бряст – 12.01.-24.01. и 15.07.-25.07.

Житейското мото на тези дами е: „Ако нещо има нужда от обяснение, то не е необходимо да се обяснява.“ Те наистина не разбират защо хората винаги усложняват нещата, но никой не ни учи да живеем по-просто. Според тях всеки трябва да се забавлява както си иска. Защо трябва да се задълбочаваме и втелясваме в нещата толкова много? Целият живот на тези дами е подреден спретнато, както домът им, а всички ходове са умело премислени предварително. Така че, ако искате да я покорите и завладеете, трябва да го направите простичко. Тя обожава малките и най-чисти жестове и думи!

Кипарис – 25.01.-3.02. и 26.07.-4.08. 5

Жената, която е родена в този период е двойствена натура. Но принципите ѝ за живота са прости и точни, също като древните заповеди. И не, тя не е скучна. Точно обратното – тя е любител на партитата и пространствата, изпълнени с много и различни хора. Причината е, че в тълпата й е много по-лесно да заявява на всеослушание мотото си „Не прелюбодействай.“

 

 

 Кедър – 9.02.-18.02. и 14.08.-23.08.

Кедърът е уникално по рода си дърво, което е много скъпо. Като цяло това е всичко, което трябва да знаете и за девойката, която е родена в този период. Тя изобщо не е като останалите. Именно в това се крие и нейната особеност – винаги да избира крайностите. Или се смята за най-умна, талантлива и най-красива от всички останали или… е най-лошата. За щастие, настроението й се оправя бързо и не е злопаметна.

 

Топола – 5.02.-8.02. и 5.08.-13.08.

Тополата е дърво, способно да расте с невероятна скорост и в същото време при всякакви, дори и най-неблагоприятни условия. Жените-тополи са именно такива: във всяка ситуация те виждат положителната страна и се измъкват невредими.

 

Бор – 19.02.-28/29.02. и 24.08.-2.09.

Знаете ли, защо правят корабните мачти от бор? Защото борът е много висок, идеално прав и не развива клоните си. Това накратко казано е и перфектното описание на дамите, родени в този период: остър ум, желязна логика, отстояване на мнението и вяра в себе си. Друга характерна черта е перфекционизмът – всичко трябва да бъде идеално или по-добре да не й е пред очите.

 

Върба – 1.03.-10.03. и 3.09.-12.09.

Характерът на тази дама може да бъде разбран само ако наистина се вгледате в нейната истинска същност. Според този хороскоп тези дами се отличават с меланхолична красота, вродено актьорско майсторство и умение за манипулиране на всички около тях. Тези дами умеят да страдат, както никой друг и то най-вече от любов, разбира се.

 

Лиственица – 22.03.-31.03. и 24.09.-3.

Дървесината на лиственицата е известна с две качества: първо, тя е изключително устойчива на влага и не гние. И второ – нейната здравина! В нея е изключително трудно да се забие пирон, а ако се забие, то пък става невъзможно да се извади. Именно такива са и тези дами – нито горят в огън, нито потъват във вода! Така се държат и с тези, които ги отблъскват – дълго и търпеливо ги игнорират, а след това с един удар ги отстраняват. Така че по-добре не им се пречкайте излишно!

 

Липа – 11.03.-20.03. и 13.09.-22.09. 10 от 23 За да бъдат щастливи липите се нуждаят от много малко: удобен дом, книги и котка. И най-важното: всички доброто да изкорени злото! Последното, за съжаление е невъзможно, но въпреки това тези дами предпочитат да прекарат живота си в своя свят, където няма глупави и зли хора.

 

Офика – 1.04.-10.04. и 4.10.-13.10.
Офиката е обичана от всички: тя е много красива, а плодовете й са неповторими. Дамата-офика също обича всички, тъй като притежава има рядък дар: успява да види добро във всеки, дори и в най-големия мерзавец. Наистина свята жена!
Клен – 11.04.-20.04. и 14.10.-23.10.

Дамата-клен е чудовищна. Какво имаме предвид – тя е нечовешки атрактивна и привлекателна. Въпросът е защо Вселената е изсипала всички подаръци на един човек? Къде е уловката? Отговорът: в чувството за хумор. При нея то идва малко в повече и не трябва да се учудвате, ако видите по-чувствителните да плачат и да тичат с променено лице, когато тя си позволи да се пошегува с тях.

 

Орех – 21.04.-30.04. и 24.10.-2.11.
Жената-орех е може би единственият знак, който няма нищо общо със зеления си прототип. Нито вкусни плодове, нито превъзходна дървесина. Тези дами се открояват с голяма бдителност и дори коварност. Внимавайте, тъй като нараните ли я, става безмилостна! Но само към тези, които без разрешение се възползват от плодовете на нейния труд.
Кестен – 15.05.-24.05. и 12.11.-21.11.

Дамата-кестен е красива, защитник на потиснатите, и борец за справедливост. Мислите, че тя е нещастна и страда от несъвършенствата на този свят? Нищо подобно: тя е влюбена в живота – във всяко негово проявление. Тя обича да пази и защитава оскърбените, а нарушителите – те си получават заслуженото рано или късно.

 

Жасмин – 1.05.-14.05. и 3.11.-11.11.

Тънки клонки, нежни цветове и магически опияняващ аромат – защо природата е създала жасмина толкова прекрасен? Очевидно е, че всички се любуват на крехката красота на девойката-жасмин и й посвещават й стихове и песни. Но имайте предвид едно: когато опияняващият ефект на аромата свърши, става ясно, че тази дама не е цвете, а истинска Желязна лейди: силна, целеустремена и с много силна воля!

 

Маслина – 22-23.09. 22

Маслината е вечнозелено дърво, което расте главно в югоизточното Средиземноморие. Точно по примера на дървото и дамите, родени в тези два дни, успяват така да устроят живота си, че все едно винаги са седнали на брега на топлото море, замислено съзерцавайки красивата гледка. Не е известно как го правят, но също като маслиновата клонка, те символизират мира. Неслучайно те са определени като на -миролюбивите хора на света. За щастие, тази миловидност перфектно ги предпазва от злото на завистниците.

 

Ясен – 25.05.-3.06. и 22.11.-1.12.
Знаете ли, че при Викингите дървото на живота, наречено Игдрасил, било именно ясен и от него правили своите руни? Между другото, за да направи първата руна, върховният бог Один висял на един игдрасил цели 9 дни. Точно така процедира със своя избраник и дамата-ясен – той трябва да се подготви за дълга битка за сърцето й. И не, тя не е алчна. Просто ѝ отнема много време, за да вземе решение.

 

Габър – 4.06.-13.06. и 2.12.-11.12.

Девойката-габър има навика да поглежда към другите малко отвисоко, но има своето основание за това: тя е отговорна, изключително работоспособна и следователно успешна. Тя е много деликатна и уязвима натура, като именно това я защитава от негодниците.

 

Смокиня – 14.06.-23.06. и 12.12.-20.12.

Девойката-смокиня е емоционална, непредвидима и непостоянна, а заобикалящите я непрекъснато ѝ предлагат да се занимава с нещо непоносимо скучно. Това може да бъде работа или дори монотонен семеен живот. „Ама, че мъка!“ – мисли си тя, но ето че намира решение – различни творчески занимания или най-непредвидими приключения.

 

Дъб – 20-21.03.
Девойката, родена под знака на дъба, има намерение да живее вечно. И това почти ѝ се отдава. Защото тя има толкова много сила и толкова много вяра, че раздава излишъка на нуждаещите се. Завидно, нали?
Бреза – 22.06.

Древните използвали брезови клонки, за да прогонят злите духове. Девойката-бреза също не търпи край себе си нередности: скандали, интриги, нечестна игра. Където и да отиде, брезата, изисква атмосфера на уют, спокойствие и радост. А скромната ѝ и лишена от снобизъм натура, може да се приспособи към всякакви условия, стига да има спокойствие.

 

Маслина – 22-23.09.
Маслината е вечнозелено дърво, което расте главно в югоизточното Средиземноморие. Точно по примера на дървото и дамите, родени в тези два дни, успяват така да устроят живота си, че все едно винаги са седнали на брега на топлото море, замислено съзерцавайки красивата гледка. Не е известно как го правят, но също като маслиновата клонка, те символизират мира. Неслучайно те са определени като на -миролюбивите хора на света. За щастие, тази миловидност перфектно ги предпазва от злото на завистниците.
Бук – 21.12. 23

Букът е здраво, силно и красиво дърво, а на него растат вкусни и питателни ядки. Дамата, родена на тази дата, се отличава с успех във всяко начинание, с което се захване. Но ако някой се опитва да й отнеме нещо скъпо, то тогава тази дама се превръща в същество, до което адските създания на Стивън Кинг изглеждат като мили котета.

 

Ябълка – 23.12-31.12 и 25.06.-4.07. 2

Жените-ябълки са създадени за семеен живот. Те са добри, търпеливи и щедри. И най-важното ябълките са великолепни майки. Но наистина са прекалено грижовни. „Ябълката не пада по-далеч от дървото“ – това се отнася не за природния закон, а за факта, че любимата дама-ябълка предпочита да държи близо до себе си и то не само децата.

източник – dama.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *