Закон за най-малкото усилие и най-малкото съпротивление

Закон за най-малкото усилие и най-малкото съпротивление

Всичко във Вселената се случва по естествения път на най-малкото усилие — тревата расте сама, пеперудата пърха леко с криле без излишни усилия. Този закон е универсален. Какво прави човекът? Опитва се да плува срещу течението, упорства и се съпротивлява, вместо да плува по течението, постепенно привличайки го на своя страна.

Законът ще работи за вас, ако следвате тези стъпки:

1. Научете се да приемате всичко такова, каквото е. Хора, събития, обстоятелства, не се опитвайте да ги променяте, защото във Вселената всичко е такова, каквото трябва да бъде в този момент. Не мислете, че можете да съперничите на мирозданието.

2. Никога не прехвърляйте отговорността за събития и обстоятелства от вашия живот нито на хора, нито на животни, нито на правителства, нито на ситуации. Вие и само вие носите отговорност за това, което се случва в живота ви. Само не бъркайте отговорност с вина – вие сте отговорни, а не виновни. Всеки проблем е само стъпало нагоре, което трябва да се извърви.

3. Нека съзнанието ви бъде открито, не смятайте, че вашето мнение е истина от последна инстанция. Отворете се за мнението на другите, слушайте ги, не зацикляйте само на вашата гледна точка. Има голяма вероятност, вземайки под внимание мнението на другите, да успеете да намерите път за решаването на даден проблем.

от Дийпак Чопра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *