Да преодолеем депресията

Депресията е, като тунел дълъг и непрогледен, в него няма искрица надежда или светлина, защото вече всичко ни е все едно, всичко ни е досадно и безразлично и самите ние сме изгубени!

Има различни видове депресии, но едно общо нещо ги обединява – хората страдащи от тях са изгубили вярата си, изгубили са положителната емоция от живота и нямат никакви цели.

На първо място един човек страдащ от депресия трябва да поиска да бъде по-положително настроен към нещата от живота, отколкото отрицателно.

Има много неща, които успокояват ума и му носят наслада – разходката сред природата, слушането на музика, четенето, дори пазаруването за някои.

Затова положителното мислене не е само мислене в случая е едно голямо предизвикателство към себе си! Предизвикателство да се отвориш към света и хората по начин, по който не си го правил досега, защото не искаш да те е страх и да се обвиняваш. Предизвикайте емоции!

Дори това, че си се събудил сутрин, но с усмивка е емоция. Дори разговора с близък човек е удоволствие и разтуха. Малките неща имат много по-голямо значение от големите проблеми, защото са истински и остават, а останалото е временно и се забравя.

Радвайте се на усмивките на децата! Ценете въздуха, който дишате!
Вижте, колко е синьо, синьото на небето! Чуйте песента на птиците, ромона на потока и усетете полъха на вятъра! Ставайте и лягайте с усмивка, защото само тя прогонва лошите мисли и ви зарежда с енергия!
Давайте повече, без да очаквате да  взимате!Бъдете щастливи всяка една секунда!

Положителното мислене наистина помага да преодолеем депресията, дори я прогонва далеч от нас, но трябва да виждаме със сърцата си повече, отколкото с очите си!

източник – lifetime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *