Любопитно за Чакрите

1 чакра, свети в червено – Муладхара чакра- това е чакрата на „опората на човешкия живот”, от нейната правилна активност можем да определим- дали можем да дарим живот, да бъдем здрави-общо. Тази чакра ни дава сили да се борим, да оцеляваме, да се възстановяваме. „Отпушва” се при сексуална активност, физически упражнения, движение.„Запушва” се при мързел и да, мързелът е един от седемте смъртни греха. Запушването води до депресии, липса на амбиция и/или желание за живот, злоба. Води до проблеми на кръвта, опорно-двигателната и репродуктивната система.

2 чакра, свети в оранжево – Свадхистхана чакра- формира нашето енергийно поле, отговаря за парите.„Отпушва се”– чрез воля, жажда, упоритост, страст, привързаност и любов, бързина и акуратност, вдъхновение, естетичност.„Запушва се”– чрез неспособността да се обича, обвинение на другите за собствената неудовлетвореност, подчертано чувство за собственост, например- „тази къща е моя”, „тази кола е моя”, „този мъж е мой” и т.н. И да, тази чакра се свързва с един от смъртните грехове- алчност. „Запушването” води до невъзможност да се получи удовлетвореност при воденето на полов живот, заболявания на половата система,  загуба на пари, хора и т.н.

3 чакра, свети в жълто – Манипура чакра – е съдържател на вашата прана. Тя поддържа външното ви енергийно поле или защитата ви. Също така е център на емоциите ви, развитие на личността, надмощието, властта и придобиване на мъдрост.„Отпушва се”- чрез развито усещане за справедливост, способност да се вижда и оценява гледната точка на отсрещната страна, желание да се учи, чрез прояви на трудолюбие, дълг, морал, отношения в обществото. Правилното взаимодействие с тази чакра води до удовлетворение и спокойствие в чувства и връзки, повишаване на авторитета и социална значимост, заемат се позиции, чрез които се дава възможност да се управляват другите.„Запушва се”– чрез лицемерие, само-влюбеност, неоправдано желание да се властва и доминира над околните, гордост, честолюбие, манипулативност, обвинения и неудовлетвореност…Счита се, че основния смъртен грях, който активираме от тази чакра е страхът. Страхът, че не получаваме най-доброто за себе си, обикновено е липса на вяра, че Бог ни дава онова, което трябва и заслужаваме в точния момент.„Запушването”- води до заболявания на стомаха, черния дроб, води до диабет, вид отравяния и т.н.

4 чакра, свити в зелено – „Анахата“ чакра- е центъра на любовта. Това е много важна чакра. Тя формира чувствата, любовта, сърдечността, любовта към Бог и света.„Отпушва се”- чрез способността да даваш безкористна любов, прояви на щедрост, хуманност, състрадателност, усет към красотата на различни нива-музика, литература…изкуство като цяло. Способност да излъчваш красота и хармония…„Запушва се”-чрез инертност, консерватизъм, склонност да се търси справедливост. „Твърди се, че справедливостта е обратното на любовта.Както казва Исус „-Не съдете, за да не бъдете съдени“ и „-Трябва да любиш първо Бог, след това всички хора, както любиш себе си“. Тоест, никъде не се казва да мислим какво е редно да се случи и да съдим. А се казва да имаме само любов, даже и към враговете си. Всички състояние в който отричаме любовта или я прикриваме. Мислим, че не я заслужаваме. Правим така както смятаме и не ни интересува друго. Смятаме, че другите ни пречат. Чувстваме, че имаме нужда от любов отвън. Неуверени сме дали ни обичат, нямаме воля и проявяваме собственическо отношение, са симптоми на чувството за справедливост. Това ни разболява чакрата. Като видове заболявания са сърдечно съдовите, в горната част на гърба, кожни проблеми, бели дробове и тимусна жлеза.”

5 чакра, свети в синьо – „Вишудха“ чакраорганизира интелектуалните способности, емоциите, изразяването и творчеството в нас.„Отпушва се”- чрез желание за само-усъвършенстване, духовно развитие, израстване, желание да се откриват знания, да се опознава  света-общо…Отпушването на чакрата води до възможност да се стига до прозрения, целесъобразни решения, екстаз, Бог дава своята благословия в ежедневието и води до удовлетвореност от положения труд, надарява с късмет и т.н.„Запушва се”-когато не приемаме да се учим от другите и от своите собствени грешки, повтаряме ги и страдаме, обвиняваме, отказваме да си променяме мирогледа и да се развиваме. Приемаме неуспехите като лична обида и се сърдим…на целия свят, все едно ние сме прави, а другите грешни…винаги или почти винаги. Тази чакра се запушва основно от неспособността да се признават личните грешки и да се приемат –хората и обстоятелствата такива, каквито са- обогатяващи по някакъв начин.„Запушването” води до заболявания на гърлото, щитовидната жлеза, устата, зъбите, хранопровода.

6 чакра, свети в индигово – „Аджна” чакра- отговаря за разума, мъдростта, умствената дейност. Тя още се нарича „трето око“.Тази чакра развива у нас яснота, знания, самоконтрол, интуиция, телепатия, ясновидски  и други свръх-способности…„Отпушва се”- свръх-концентрация, приемане и разбиране на обикалящата действителност, липса на противопоставяне между разум и чувства, вяра в Бог и собствените сили…„Запушва се”- чрез протест и/или недоволство от реалността, отричане на очевидното, изкривяване на истината в удобен вариант, субективизъм и липса на обективни преценки, силно Его, желание за доминиране.„Запушването” води до заболявания  на очите, страхува невроза,  шизофрения, тумори на мозъка.

7 чакра, свети в розово-виолетово – „Сахасрара“ чакра- „контролира всички енергии и всяка част на тялото. Тя е връзката с Бог. Както казват йогите при нейното отваряне настъпва Самадхи или сливането а Абсолюта.”„Отпушва се”- чрез премахване на границите между „аз и другите”- чрез разбиране, състрадание, любов, благородство, прояви на съзидателност- в общо-човешки и вселенски мащаб.„Запушва се”- чрез силно Его, подчертано чувство на собственост, егоизъм, усещането, че сме единствени, че  всичко зависи от нас, отричането на духовността и вярата в Бог.„Запушването” – може да доведе до заболявания по цялото тяло, да занижи защитните ни сили- генерално.

източник- астрохороскоп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *