Фортуна – богинята на съдбата, късмета, парите и щастието

 

Фортуна е богинята на съдбата, и само от нейното решение зависи на кой какво ще даде.В ръцете ѝ е поставена съдбата на всеки човек и от нея зависи късмета му.

Ако е благосклонна, Фортуна ще излее над нас своя рог на изобилието, ще се радваме на изобилие, щастие, охолен живот, светли дни и благоденствие.

В древногръцката митология, Фортуна съответства на Тюхе, която е покровителка на хора, територии и неочаквани събития. Тя е със завързани очи, показва силата ѝ, че няма невъзможни неща за нея, винаги ще бъде в състояние да ни намери, където и да сме и да ни обсипе с дарове от рога на изобилието.

Подарък с нейно изображение или статуетка носят много късмет на своя притежател, поставена в дома или офиса дава просперитет.

Дорин Върчу я нарича богинята Абунданция,и предлага чрез специална молитва да се обръщаме за помощ към нея.
Ето и молитвата:

„Прекрасна Абунданция, желая да съм като теб – безгрижен/на и изпълнен/а с вяра, че всичките ми нужди вече са удовлетворени по всякакъв начин. Помогни ми да отстраня всичките си финансови проблеми и да ги заместя с радост и благодарност. Помогни ми да отворя ръце към Небесата, за да ми помогнат и те по най-добрия за мен начин. Благодаря ти за всички напътствия, дарове и закрила. Сега съм истински благодарен/на; сега съм щедро възнаграден(а и преизпълнен) а с радост. Освобождавам се от страховете си и съм напълно сигурен/на, че се грижиш за мен и ми идваш на помощ – сега и завинаги.

Comments 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *