Днес изгрява слънчевият Стрелец и индианският Бухал

Бухал – 23.11 – 21.12

Бухалът е интересна птица с голяма глава, ококорени , широко отворени очи, сплеснато лице и с човка като кука. Денем гледа вторачено с почти неподвижен поглед, а нощем броди и ловува, в тъмното напада дребни гризачи, с които се храни.От древни времена, тази птица е символ на мъдрост, но за някои народи, тя е предвестник на тъмни сили и се счита за лоша поличба, както и кукумявката.

Хората бухали също, като своя тотем са многопластови , проницателни, интуитивни . Могат да се отдръпнат и  маскират в сянка за да наблюдават, нито един детайл не им убягва от погледа и прецизно анализират с будния си ум всяка ситуация. Умело сплитат нишката на миналото и бъдещето и го прилагат в настоящето. Разчитат знаците и добре следват своята пътека.

Решителни,независими, импулсивни. В любовта са същите, свободолюбиви, скокливи, резки, едновременно топли, добродушни, весели, но и груби, саркастични, гневни.Провокират, експериментират, открито се наслаждават, радват, лесно се въодушевяват или губят интерес. Склонност към необмислени решения, експлозивни действия, изстрелват думите като картечница. Имат спортен дух, предприемчив и новаторски подход към връзките си. Вълнението от флирта, секса ги разгорещява, направо нажежава, напористи са, но бързо изчезва тръпката  към обекта на романтичното им увлечение.

Имат широк кръг от приятели, с веселият си и безгрижен характер са винаги сред много хора.

Приемат като тежко задължение рутината от семейните отговорности и да бъдат родители, за тях е трудна задача. Пренебрегват рутината, дисциплината, по-скоро ги насърчават към самостоятелност, спорт, игри. Държат се приятелски, а не наставнически с децата си.

Малките бухалчета са общителни, игриви, любопитни. Не понасят да са сами, искат винаги да са с деца.

Неуравновесеният им начин на живот, без правила, задръжки, влияе зле на нервната система и води до психическо изтощение, срив на емоционалното равновесие и депресивни състояния, или гневни смразяващи избухвания, граничеща с „луд в криза„. Угаждат си както с храна, така с всичко, което обичат, но често прекаляват и не могат да се спрат. А това води до натоварване на организма,черния дроб, бъбреците. Наднормено тегло, причинява напрежение на таза, хълбоците, бедрата, ставите и костите.

Професията учител, е една от тяхното призвание. Въздействащо преподават, проповядват, добри оратори, писатели са. Право, политика, изследователска, научна и библиотекарска дейност. Голям интерес към теология, езотерика, философия, древни култури, езици, антропология.

Камък – Обсидиан

Бухалите винаги се открояват от тълпата. Отвъд правилата и забраните, бурно следват мечтата си , стремглаво препускат, лишени от такт и съобразителност, не търпят съвет, спирачка или разубеждаване,те са индивидуалисти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *