Слънчевият Козирог и индианският Лебед – 22.12 – 20.01

Лебед – 22.12 – 20.01

Грациозният Лебед, е кралят на водната шир сред  птиците. Дългата и тънка шия е аристократична, перата са искрящо бели, наподобяват на сняг, огрян от слънчевите лъчи през мразовита зима. Има и черни лебеди, също с красиви, тесни и дълги пера,но всички са очарователни. Малките са с пепелив цвят, досто невзрачни мъници, но с възрастта се разкрасяват и се превръщат в едри и красиви птици. Също като хората, родени под този тотем, разхубавяването и величествената осанка, идва с годините. Лебедите са амбициозни, стремителни, проницателни.

В природата Лебеда е известен, с това че като двойка остава за цял живот с половинката си. Така и тези хора, подсъзнателно се стремят към намиране на идеалния партньор, с който искат за винаги да свият гнездо и да изградят щастливо семейство. Дълго търсят, пътя към правилният човек, търпеливо преминават от запознаване, опознаване, приятелство, докато решат, че са направили правилният избор.Не са склонни към неочаквани флиртове, „ любов от пръв поглед„ за тях не съществува, по-скоро, това е липса на отговорност и лековато поведение. Неподатливи са към „химията на любовта„ вярват на обективната си преценка за човека, след продължително общуване. Когато намерят половинката си я обсипват с нежност и ласки,страстни и сексуално всеотдайни партньори са.

Резервирани са в общуването си с хората, трудно се сприятеляват, но като приемат някого за приятел са лоялни и постоянни. В нужда помагат, правят услуга, искат и те, когато им е необходима подкрепа, така с годините приятелството укрепва и придобива още по- голяма стойност и за двете страни.

Лебедите, като родители са отговорни, държат на възпитанието, обучението, дисциплината. Обичат си децата, но се отнасят малко делово към техните емоции. Практични са, пестеливи на излишества от ненужни вещи и играчки, влагат в образованието им и в спорта.

Малките Лебедчета, са добрички, послушни, скромни, дори срамежливи. Не са шумни, нито напористи, а по-скоро са внимателни и сякаш мъдри в постъпките си.

Здравето им е добро, трудно се разболяват ,издръжливи и закалени са.Много от тях са дълголетници, пъргави и подвижни старчета. Единствено, колената са им слабото място. Дори и при промяна на времето, го усещат с болка в костите по цялото тяло. Една от лошите черти в характера е голямата доза песимизъм. Вътрешното напрежение, поради съмнения в крайния успех на планираното избива в обриви по тялото. Правят различни кожни болести на нервна почва.

Хората Лебеди, са големи материалисти, упорито и последователно преследват върха, и за тях всички професии, които могат да им подсигурят големи доходи и висок стандарт са подходящи. Предпочитат шефските кресла, но съвестно работят като работници, защото знаят, че това е част от стълбицата на техния възход. Може бавно да се издигат по пътя на еархията, но непременно накрая успяват да постигнат плануваното място. Строги ръководители са, много държат на дисциплината.

Камък- Кризолит.

Лебедите са практични, разумни, сдържани, последователни. Външно изглеждат строги, може и надути, но това е само предпазна мярка за пред останалите. Страхуват се да бъдат открити за външни хора, защото са емоционално уязвими. Сред близките са добри, забавни и с прекрасно чувство за хумор.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *