Внимание – енергиен вампир, пази се!

Вампиризъм развиват хора, които дълго време са  неудовлетворени. Нещастието ги е превърнало в мрачни сенки, злобни и завистливи същества. Винаги някой им е  виновен, попречил, ощетил, отнел …

Едни просят за  внимание, сърцераздирателно се жалват и предизвикват  нашето съжаление и желание  мигновено да помогнем.  Само че те нямат нужда от реалната ни подкрепата, а  само от нашата енергия. За тях е безценна и лесно  средство наготово да я „ Сръбнат като болен – топла супа„.

Плачат, подсмърчат, преиграват, преувеличават и  тихомълком се гощават с нас. Мълчаливо страдат,  внимателно прикриват стаения си гняв, преглъщат  злобата си и шепнешком подхвърлят завистливи думички,  ей така случайно изплъзнали се от устата им. Превръщат ни в доброволни слушатели на безкрайните им мъки.  Като се нахранят, внезапно сменят темата и безобидно  казват „ Стига с моите проблеми, а ти как си„. Тези хора   са познати като Лунни вампири – тихи, „страдащи жертви„.

Венериният тип ползва методите на Венера – съблазнява, изкушава, рядко прибягват до вампиризъм.

Другият тип, слънчевите вампири са подчертано груби, умишлено шумни. Характерни са спонтанни и  неоснователни скандали, придружени с викове, крясъци, чупене на предмети. Парализират и стъписват жертвите  си със страх и заплахи. Изпълват с възмущение хората от липсата си на възпитание и лошо държание. Докато  всички погледи и коментари са отправени към тях, те  вече са се нахранили и светкавично сменят посоката на  държание. Грейват и не може да познаеш до преди миг гневния човек.

Смесен тип вампиризъм. Вампирът, според аудиторията  и ситуацията, нагло сменя поведението си. Важното е да  се наяде, без значение в коя роля ще влезе. Това се  придобива чрез „ усъвършенстване„. Ако е бил дълго  време само лунен, вече слушателите са уморени и  отегчени до смърт и са започнали, научили са се да го  избягват, той се преориентира към слънчевия тип.  Вампир, вампир, ама и той „израства„.

От книгата „Чашата на познанието “, част 2 – Вилма Младенова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *