Метлата има магическа сила!

Метлата има магическа сила!

Метлата има магическа сила, гони злото, носи късмет, сваля и предпазва от уроки. Символ на семейно щастие и играе основна роля при защитата му.

Метличката е отлична за премахване на уроки. Сложете купа, паничка под касата на една от вратите у дома. Вземете  метличката и съд с вода, след което изсипете водата в купата, така че да премине през метлата. Със събраната вода измийте очите, лицето и ръцете на урочасания. / Ако не разполагате с вълшебна метличка, същото може да се направи и без метла,ползвате две купи, вместо нея. От едната купа водата се изсипе в другата, като струята задължително трябва да премине през дръжката на някоя от вратите. /

От гледна точка на езотериката, метлата гони злото от къщата. Като метем с нея     събираме и изхвърляме навън негативната енергия,която се наслоява в жилището.

Когато се влиза в нов дом се купува нова метла, а старата не се пренася в новата къща, защото носи лоша поличба за стопаните. В дома трябва да има само една метла, а ако се мете с различни, богатството ще се разпилее, също две метли не се поставят една до друга на скандали е .

Когато се купи нова метла, първо трябва да се помете  пред вратата и да се нарече нещо хубаво за семейството, и след това вече може да се използва за къщата.

Когато започнат снопчетата, стръкчетата от метлата да се кършат, пречупват, падат означава, че е поела много отрицателна енергия и се сменя с нова. Предсказва предстоящи семейни скандали.

А старата метла трябва да се изхвърли, носи семейни конфликти и проблеми.  Изхвърля се на боклука далече от дома, за да не привлече беди и нещастия.

Винаги се мете в посока на прага, за да се изхвърлят негативните енергии от стаята, но в антрето, коридора, пред външната врата се мете навътре за да не се изхвърля натрупаното богатство.

Метлата, поставена до вратата се е използвала и като защитно средство ,всеки неканен гостенин ще бъде прогонен. А след нежелани и неприятни гости преметете с метлата, така  ще замете следите им, и никога повече няма да се върнат в дома ви.

Но след гостуване на обичани и близки хора не бива да метете , защото ще им  заметете  следите и няма да имат желание да ви посещават, а може по пътя да им се случат неприятности.Не се мете в краката на младо момиче, защото няма да се омъжи, ако  прескочи метлата, то тя ще роди трудно. Замитането на момък ще го обрече на дълги години ергенство. Не се потупва човек с метлата, защото ще се разболее, младите ще останат сами и няма да се задомят, не се мете срещу човек, ще се увреди зрението му.

Над входната врата може да се окачи декоративна метличка, гони отрицателната енергия от дома и носи късмет.

Поставянето на  малка  метличка в стаята гони нощните кошмарите на децата.

На  Игнажден задължително се премита къщата от злото. За здраве на вратата се закача малка метличка, украсена с цветя,билки, вълнени червени конци и жълта паричка.

Ако на Игнажден някой, който е без късмет, беден, карък дойде в къщата ви, преди да влезе в стаята, нека да поседи за малко зад вратата до метлата. Така ще неутрализира липсата на късмета и няма да се предаде и отрази на вас.
На Еньовден  се бере или прави метличина за магична метличка, която ще гони през годината  лошите духове и злите сили от дома. Използва се и при лекуването, при силна уплаха и стрес, измива се лицето му с вода, която е прелята през метличката.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *