Луна и красиво тяло

 

Новолунието и Пълнолунието – Двата цикъла влияят на апетита и килограмите. За слабичките е полезно повече да се хранят  от новолунието до пълнолунието и обратното – пълничките без проблеми да си похапват от пълнолуние до новолуние. През първата половина на цикъла качваме  килограми, а през втората – сваляме.

С новолунието се увеличава и апетитът, затова не се  започват диети, спазването и ограничението от храна ще е трудно. Само първия ден е възможно да постигнем  пълно гладуване, да пием вода, сокове, чай. Всъщност е  препоръчително в този ден да сме на диета.

През тези две седмици до пълнолунието ядем  много, набавяме и усвояваме всичко, от което се нуждае  тялото ни. Ако имаме проблем с теглото и сме склонни  към напълняване, точно сега трябва да си наложим строг контрол, да не си позволяваме каквито и да били  излишества на трапезата. Онова, което сме хапнали, буквално ни се лепи и ще качим още ненужни килограми.

От пълнолунието до новолунието времето е подходящо за  всякакви диети, изчистване на организма от токсини и  освобождаване от вредни навици. Пият се течности, вода, чай, билки, за изхвърляне на шлаки. В деня на  пълнолунието сме ненаситни за храна. През следващите две седмици апетитът  рязко намалява, организмът ползва натрупаните  хранителни запаси от предходните и се задоволяваме със скромни количества храна. Ден след пълнолунието  лесно се свалят килограми. Ние сме настроени към  естествените ритми на Луната, спазването на  простичките правила гарантира добро здраве и красиво  тяло. От книгата „ Чашата на познанието“, част2 – Вилма Младенова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *