ЛУННИ ДНИ – Четвърти лунен ден

 

Четвърти лунен ден

Символ :  Дърво, дървото на познанието.

Тяло :  Гърло, врат.

Родените : Често се раждат егоисти, лъжци, души с престъпни наклонности. Сами трябва да преценят по кой път ще поемат – светлия или тъмния.

Значение : Неблагоприятен сатанински ден на грехопадението, на избора  между доброто и злото. Добре е да се уединим и припомним семейната  история, да помислим за укрепване и заздравяване на  взаимоотношенията с роднините и семейните ценности. Препоръчва се  да сме пасивни и спокойни.

Денят е с двойствена енергия – негативна и позитивна. Витаят лоши сили,  изкушения, беди с фатални последици. Провокиращи, неразумни идеи и  желание за зли деяния. Ако не търпи отлагане, вземането на решение или  даване на отговор  и трябва да го направите сега, помислете добре и  помолете чрез молитва за подкрепа. Намирането на отдавна изгубени  вещи е благоприятен знак.

Денят е подходящ за засаждане на дърво, защото се асоциира с родовото  дърво. Добре е времето да се прекара в спокойна домашна атмосфера,  сред семейството. Не се препоръчват групови дейности и пътуване далеч  от дома. Не бива да се късат или изкореняват растения, цветя. Не се  плеви и не се отсичат дървета.

Ритуал : Засаждане на дърво е символ на родовото дърво и дървото на  живота. Изчистване на двор, градина от изсъхнали клони и треви.

Здраве: Заболяванията могат да бъдат опасни, ако не им се обърне  навреме внимание, водят до усложнения. За добър тонус, разходка сред  природата или в гората.

Сънища : Добрите ни насочват, а лошите – предупреждават.

Камъни :  Зелен нефрит, амазонит.

от книгата „ Чашата на познанието“ 2 – Вилма Младенова

     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *