ЛУННИ ДНИ – Пети лунен ден

 

Пети лунен ден

Символ  : Еднорог.

Тяло : Хранопровод.

Родените : Раждат се добри и светли хора, дори светци. Името им се  популяризира, от тях зависи добра или лоша ще е славата. Всички имат  дарбата да трансформират храната в астрална енергия. Притежават  вродена суета.

Значение : Щастлив, творчески ден. Действайте със замах, резултатите ще  са шеметни и удовлетворяващи. Поемането на риск е с гарантиран успех.  Денят е подходящ за големи промени, пътувания, планиране, поставяне  на конкретни цели. Изразяването на чувства и емоции  ще бъдат добре приети и оценени, влюбените ще се радват на взаимни чувства. Човек  трябва да защити, както своите, така и чуждите принципи и достойнство.  Усвояване на знания или предаване на такива. Подходящо време за  бране на билки, правене на отвари, консумация. Добър ден за гадаене.  През целия ден обръщайте внимание на знаците, в тях са отговорите на  въпросите ви.

Ритуал : Забранено е гладуването. В този ден се яде всичко, което душата  ни желае, за предпочитане – млечни храни, не бива да се консумира  животинска храна, гъби, ядки, кисело зеле и кисели краставички. Това е  единствения ден, в който храната напълно се усвоява и захранва, както  физическото тяло, така и енергийното за месец напред.

Поверия : Натрупаната мъка може да се освободи чрез сълзи.

Здраве : Болестите са опасни, дори се стига до операция.

Камъни : Мрамор, тюркоаз, розов халцедон.

от книгата „ Чашата на познанието“ 2 – Вилма Младенова

   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *