ЛУННИ ДНИ – Първи лунен ден

 

Първи лунен ден

Символи : Светилник, лампа, светлина.

Тяло : Глава, мозък .

Родените :  Хората, родени в този ден се радват на добро здраве и  дълголетие. Имат големи мечти , но са пасивни в реализирането им.

Значение : Чист ден. Благоприятно време за планиране на бъдещи  действия и осъществяване на мечти. Не се препоръчват групови дейности  и шумни компании, добре е да се усамотим, медитираме и анализираме.  Хубаво е да си спомним миналото, да простим  и да се освободим от  натрупани обиди. Забранява се отмъщение и негативни мисли към  враговете ни. Не бива да се преуморяваме, не се прави секс, не се пие  алкохол, не се яде пикантна и гореща храна.

Огънят в този ден пречиства. Добре е да постоим пред запалена свещ и  мислено да изпратим натрупаните болки и обиди към пламъка,за да бъдат изгорени.

Всичко, което си помислим, непременно ще се сбъдне, затова нека  мислите ни да са красиви в този ден!

Ритуал : Медитира се пред запалена свещ. Представяте си това, което  искате и изпитайте радостта от него, сякаш вече се е случило,може и да се напише на лист хартия. Пламъкът  активира сбъдването на посланието.

Здраве : Разболяването в този ден продължава дълго, но накрая болният  се възстановява.

Поверия : Какъвто е деня, такъв ще е и целия месец. Удар по главата или  обрив по лицето, означава, че сме нарушили космическите закони.

Сънища : Сънищата се сбъдват и носят щастие.

Камъни :  Планински кристал, лазурит, диамант.

от книгата „ Чашата на познанието“ 2 – Вилма Младенова

  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *